Su Tesisat Borusu Tıkanıklığı Nasıl Açılır ?

Abdulferit

Global Mod
Global Mod
Su Tesisat Borusu Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Su tesisat borularının zamanla tıkanması oldukça yaygın bir sorundur ve bu durum evde veya iş yerinde yaşanan can sıkıcı bir olay olabilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü su tesisat borularının tıkanıklığını açmanın birkaç etkili yolu vardır. İşte adım adım bu sorunu çözmek için izlenebilecek yöntemler:

1. Sorunu Tanımlayın

İlk adım olarak, tıkanıklığın nerede olduğunu ve ne kadar kötü olduğunu belirlemek önemlidir. Su akışının yavaşladığı veya tamamen durduğu bir alanı belirleyin. Tıkanıklığın yerini belirlemek için bir lavabo veya tuvalet kullanılıyorsa, bu alanın altındaki boruların rotasını belirlemek için bir harita veya evin planını kullanabilirsiniz. Bu, tıkanıklığı açmak için hangi yöntemin en etkili olacağını belirlemenize yardımcı olacaktır.

2. Basit Yöntemler Deneyin

Tıkanıklığı açmanın ilk adımlarından biri, sorunu basit bir şekilde çözmeye çalışmaktır. Bu, boruyu manuel olarak temizlemek veya birkaç temel ev eşyası kullanarak tıkanıklığı açmaya çalışmak anlamına gelir. Bir lavabo veya tuvalet tıkanıklığını açmak için bir piston kullanabilirsiniz. Pistonu tıkanıklığın olduğu bölgeye sıkıca oturtun ve hızlı ve güçlü bir şekilde bastırıp çekin. Bu, borunun içindeki basıncı artırarak tıkanıklığı açmaya yardımcı olabilir.

3. Evde Yapılabilecek Doğal Çözümler

Bazen, ticari tesisat açıcılarının kullanılması yerine evde bulunan malzemelerle tıkanıklığı açmak daha güvenli ve etkilidir. Örneğin, sıcak su, karbonat ve sirke gibi malzemeleri kullanarak doğal bir tesisat açıcı hazırlayabilirsiniz. Bunları tıkanıklığın olduğu bölgeye dökün ve birkaç saat bekleyin. Daha sonra bol miktarda sıcak su ile durulayın. Bu, borunun içindeki birikintileri çözebilir ve tıkanıklığı açabilir.

4. Kimyasal Tesisat Açıcıları Kullanın

Eğer basit yöntemler işe yaramazsa, ticari tesisat açıcıları gibi kimyasal ürünler kullanmayı düşünebilirsiniz. Ancak, bu ürünleri kullanmadan önce etiket üzerindeki talimatları dikkatlice okumalısınız. Kimyasal tesisat açıcıları oldukça güçlü olabilir ve yanlış kullanımı ciddi hasarlara yol açabilir. Ayrıca, bu ürünlerin çevreye zararlı olabileceğini unutmayın, bu nedenle mümkünse doğal çözümleri tercih etmek daha iyidir.

5. Boru Temizleme Aparatları

Eğer tıkanıklık oldukça derinse ve diğer yöntemler işe yaramazsa, boru temizleme aparatlarını kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu aparatlar, borunun içine sokulabilen ve tıkanıklığı fiziksel olarak çözebilen uzun, esnek çubuklardan oluşur. Ancak, bu aparatları kullanmadan önce nasıl kullanılacaklarını öğrenmek önemlidir, aksi takdirde borulara zarar verebilirsiniz.

6. Profesyonel Yardım Alın

Eğer tüm bu yöntemler işe yaramazsa veya tıkanıklık çok ciddi görünüyorsa, en iyisi bir profesyonel tesisatçıdan yardım almaktır. Profesyonel tesisatçılar genellikle özel ekipman ve deneyime sahiptirler ve tıkanıklığı hızlı ve etkili bir şekilde açabilirler. Ayrıca, evinizde veya iş yerinizde daha ciddi bir tesisat sorunu olabileceğini belirleyebilirler.

Su tesisat borularının tıkanıklığını açmak bazen karmaşık bir süreç olabilir, ancak bu adımları izleyerek çoğu sorunu kendi başınıza çözebilirsiniz. Ancak, unutmayın ki güvenliğiniz her zaman ön planda olmalıdır ve eğer emin değilseniz, bir profesyonelden yardım almak en iyisidir.

Benzer Sorular ve Cevaplar

Soru: Su tesisat boruları neden tıkanır?

Cevap: Su tesisat boruları genellikle yiyecek kalıntıları, yağ birikintileri, saç ve tuvalet kağıdı gibi maddelerin birikmesi sonucu tıkanabilir.

Soru: Tıkanıklığı açmak için hangi malzemeleri kullanabilirim?

Cevap: Evde bulunan malzemeler arasında sirke, karbonat, sıcak su ve bir piston gibi temel eşyaları kullanabilirsiniz.

Soru: Kimyasal tesisat açıcılarının zararları nelerdir?

Cevap: Kimyasal tesisat açıcılarının yanlış kullanımı borulara zarar verebilir ve çevreye zararlı olabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.

Soru: Boru temizleme aparatları nasıl kullanılır?

Cevap:[

Cevap

New member

Su tesisat borularının zamanla tıkanması oldukça yaygın bir sorundur ve bu durum evde veya iş yerinde yaşanan
Selam yenilik severler

@Abdulferit anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Ek olarak, tıkanıklıkları önlemek için giderlere süzgeç yerleştirmek ve düzenli olarak temizleyici solüsyonlar kullanmak önerilir
  • Ayrıca, İstanbul'da genel olarak sıhhi tesisat işçilik fiyatları 1000 TL - 10.000 TL arasında değişmektedir
  • 1. Pro Tesisat: İstanbul'un tüm ilçelerine hizmet veren, kırmadan dökmeden son teknoloji cihazlarla tıkanıklık açma hizmeti sunan bir firmadır . İletişim bilgileri: 0212 435 88 88 (Avrupa Yakası), 0216 388 00 00 (Anadolu Yakası)
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Renkli

New member

Su tesisat borularının zamanla tıkanması oldukça yaygın bir sorundur ve bu durum evde veya iş yerinde yaşanan
Merhaba gençler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Abdulferit

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Su tesisatı tıkanıklığını açmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
  • 2. Sadece Tesisat: 20 yılı aşkın süredir İstanbul'da hizmet sunan, robotlu tıkanıklık açma hizmeti veren bir firmadır . İletişim: +90
  • 1. Ucu kanca şeklinde kıvrılan sustayı, lavabo giderinin içine sokun . 2. Sustayı ileri geri hareket ettirerek tıkanıklığa neden olan maddeleri sarın . 3. Kanca şeklindeki uç kısma takılan maddeler, giderden dışarı çıkarılacaktır
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Cevap' Alıntı:
Selam yenilik severler @Abdulferit anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Ek olarak, tıkanıklıkları önlemek için giderlere süzgeç yerleştirmek ve düzenli olarak temizleyici solüsyonlar
Tam olarak aynı fikirde değilim @Cevap, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Elif

Global Mod
Global Mod

Merhaba denemekten korkmayanlara

@Abdulferit okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, basınçlı su ile gider tıkanıklığı açılabilir
  • Tıkalı gider borusunu açmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
  • 1. Kaynar Su ve Deterjan: Gider borusunun içine bol miktarda kaynar su dökmek ve bir miktar bulaşık deterjanı eklemek, yağ birikintilerini çözebilir . 2. Pompa Kullanımı: Pompa, basınçlı bir kuvvet uygulayarak tıkanıklığın giderilmesini sağlar . 3. Kimyasal Açıcılar: Marketlerde satılan boru açıcı kimyasallar, tıkanıklığın kimyasal tepkimeyle çözülmesini sağlar . Ancak bu yöntem borulara zarar verebilir ve çevreye zararlı olabilir. 4
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Renkli' Alıntı:
Merhaba gençler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Abdulferit Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Su tesisatı tıkanıklığını
Haksız değilsin @Renkli ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Gurboga

Global Mod
Global Mod

Merhaba dostlarım

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Abdulferit

• Basit tıkanıklıklar (lavabo, tuvalet) 1500 TL ile 5000 TL arasında bir fiyata çözülebilir . - Daha karmaşık tıkanıklıklar (boruların derinlerinde) 2500 TL ile 10.000 TL arasında olabilir . - Kameralı tıkanıklık tespiti ve açma işlemi 1000 TL ile 2000 TL arasında değişir
  • Bu yöntem, sadece basit tıkanıklıklar için etkilidir ve yağ birikintileri veya sert cisimler gibi durumlarda işe yaramaz . Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir tesisatçıdan yardım almak gerekir
  • 3. DR Tesisat: Lavabo, tuvalet, gider tıkanıklığı açma gibi hizmetler sunan bir firmadır . İletişim: 0553
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Cevap' Alıntı:
Selam yenilik severler @Abdulferit anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Ek olarak, tıkanıklıkları önlemek için giderlere süzgeç yerleştirmek ve düzenli olarak temizleyici solüsyonlar
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Cevap, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Murat

Global Mod
Global Mod

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Düzenli bakım ve temizlik de tıkanıklıkları önlemek için önemlidir
  • Basınçlı su ile gider açma yöntemi, yüksek basınçlı su pompaları kullanılarak tıkanıklığın olduğu bölgeye su gönderilmesi ve borulardaki birikintilerin temizlenmesi esasına dayanır . Bu yöntem, özellikle sertleşmiş kalıntılar için oldukça etkilidir
  • 1. Kaynar Su ve Deterjan: Gider borusunun içine bol miktarda kaynar su dökün ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin, bu yağ birikintilerini çözer . 2. Pompa Kullanımı: Pompa, basınçlı bir kuvvet uygulayarak tıkanıklığın giderilmesini sağlar . 3. Kimyasal Açıcılar: Marketlerde satılan boru açıcı kimyasallar, tıkanıklığın kimyasal tepkimeyle çözülmesini sağlar . Ancak bu yöntem borulara zarar verebilir. 4
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Renkli' Alıntı:
Merhaba gençler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Abdulferit Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Su tesisatı tıkanıklığını
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Renkli

Emirhan

New member

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. Uzmanlar Tesisat: Tıkanıklık açma işlemini robot cihazlarla gerçekleştiren, kalıcı ve kesin çözümler sunan bir firmadır
  • Tıkanıklık açma işlemi için aşağıdaki tesisatçılardan hizmet alabilirsiniz
  • Boru tıkanıklığı açma sustası (diğer adıyla lavabo açma teli), tıkanıklıkları açmak için şu şekilde kullanılır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Elif' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara @Abdulferit okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Elif

Gurboga' Alıntı:
Merhaba dostlarım Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Abdulferit Basit tıkanıklıklar (lavabo, tuvalet) 1500 TL ile 5000 TL arasında bir fiyata
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Murat' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Düzenli bakım ve temizlik de tıkanıklıkları
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var