Rui Hachimura, Lakers'ın kazanmasıyla Memphis adına bir kez daha şanssız kaldı

Badem

Member
MEMPHIS, Tenn.

Belki Grizzlies öğrenmemiştir?

Sakatlıklar ve cezalılarla perişan olmalarına ve sezonlarının büyük oranda mağlubiyetle geçmesine rağmen, Lakers'la Çarşamba günkü maç, bu yıl ilk kez geçen baharda kendilerini deviren takıma ev sahipliği yapmalarıydı.

Ama bir şekilde Rui Hachimura hâlâ açıktı.

“Geçen yıla ait tüm geri dönüşleri aldım” dedi.

Hachimura bir yıl önce beş üç sayılık atış yaparak play-off açılışında gidişatı belirledikten sonra, kendisini yine Memphis'te açıkta, Beale'in hemen dışında çizginin iki metre gerisinde buldu.

Lakers, Salı günü Milwaukee'de 52 dakikalık başyapıtını yaşadığı aşırı ekstansiyon nedeniyle Anthony Davis olmadan oynamak zorunda kalırken, Hachimura'nın şutları ve potaya karşı kararlılığı, Lakers'ın Grizzlies'i 136-124'lük galibiyette geride bırakmasına yardımcı oldu – Lakers 'beşinci sırada.

Hachimura, 3 Şubat'ta tam zamanlı ilk beş oyuncusu olduğundan bu yana 15 sayı ortalamasıyla oynuyor ve %57,3 saha içi şutu ve %41 üçlük oranıyla oynuyor.

Lakers değişimden bu yana 16-7 önde.

“Netlik her zaman performansa yardımcı olur. Lakers koçu Darvin Ham maç sonrasında şöyle konuştu: “Ve böylece onu başlangıç kadrosuna dahil ettiğimizde, savunmanın sadece ona odaklanmaması için ona bir şans vermiş oluyoruz.”

“Tüm planlama Bron, AD, D-Lo ve hatta AR için yapıldı. Yani teknik olarak onu beşinci seçenek olarak adlandırmak istiyorsanız bunu haftanın her günü kabul ediyorum” dedi Ham.

Hachimura, arka arkaya oynadığı maçların ikinci gecesinde 32 sayı atarak Lakers'a liderlik ederek sekiz üçlükten yedisini (kariyerindeki en fazla sayıyı) attı. Ayrıca 10 ribaund yakaladı ve üst üste ikinci maçında en az 10 ribaund aldı.

Hachimura, “Bu şekilde ritme giriyorum” dedi. “Böylece ribauntta daha fazla hareket elde ederek topu itebilirim, biliyorsunuz, topu elime aldığımda bir kez daha dokunuş alabilirim. Ritim yakalamak benim için daha kolay. Sanırım ribaund tarafında bunu yapmaya devam etmeliyim. Ve sadece hücumda agresif davranıyorum. Bu benim için normal ama özellikle Bron veya AD yokken çembere hücum etme ve şut atma şansım daha fazla. Bu şekilde yardımcı olabilirim.”

Lakers, Davis'i maç öncesi eledi, ancak LeBron James'in Salı günü Bucks'a karşı oynadığı maçı ayak bileğinde devam eden sorun nedeniyle kaçırdıktan sonra geri aldı. James 23 sayı, 14 ribaund ve 12 asistle bu sezonki dördüncü triple-double'ını yaptı.

James bileğinin nasıl hissettiğini izlemeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

“Sadece hangi oyunların olduğu ve oyunlar ile uçuşlar arasında kaç gün olduğu ve bu tür şeyler konusunda çok stratejik olun” dedi. “Açıkçası ayak bileğimin ve ayağımın nasıl hissettiğini anlıyor ve görüyorum. Ama bu konuda çok akıllı olmak tabii ki. Şu anda bulunduğumuz yerdeyiz ancak sağlığımız kulübümüz için her zaman en önemli şey olmuştur.”

Davis dizine MR ya da röntgen çektirmedi ve ekip onun nasıl hissettiğini Perşembe günü görecek.

O olmadan, Jaxson Hayes'in de aralarında bulunduğu beş ilk beşin tamamı en az 13 sayı attı. Davis'in başında yer alan Hayes maçı 14 sayı ve 7 ribauntla tamamladı. Taurean Prince ve Spencer Dinwiddie yedek kulübesinde çift haneli rakamlarla yarışı tamamladılar.

Prince, “Tehlikeli olabileceğimizi biliyoruz” dedi. “Ve onların oynamamasını sağlamak, özgüven kazanmaları ve ritim bulmaları için bir şans. Ve bu bize yalnızca tüm bu adamlar yerdeyken yardımcı oluyor.”

Desmond Bane, Grizzlies'e 26 sayıyla liderlik etti.

Lakers, Cuma günü Indiana'da Pacers'a karşı sezonun en iyi beş maçlık galibiyet serisine devam edebilir.