Mavericks GM 'Luka Doncic'in hayranlar için ne kadar önemli olduğunu bilmiyordu

Badem

Member
Dallas Mavericks genel müdürü Nico Harrison Pazartesi günü, gazetecilere Şubat ayında Lakers'a hayran favori Luka Doncic'i takas etme kararı hakkında konuşurken ilginç bir giriş yaptı.

Hayır, Harrison hareketin bir hata olduğunu itiraf etmedi. Aksine, Doncic'i Los Angeles'a gönderen ve seçkin defans oyuncusu Anthony Davis'i Dallas'a getiren anlaşmayı yapmak için “Savunma Kazançları Şampiyonaları” açıklamasına sıkı sıkıya sarıldı.

Ancak iki aydan fazla Mavericks taraftarlarının ateş etmesini isteyen – çok yüksek ve görünür bir şekilde – Harrison, sürpriz ticaretin neden olacağı öfke seviyesini hafife aldığını itiraf etti.

“Luka'nın hayran kitlesi için önemli olduğunu biliyordum,” dedi Mavericks ile dördüncü sezonu Memphis Grizzlies'e oyun kaybıyla sona eren eski bir Nike yöneticisi olan Harrison. “Bunu hangi seviyeye kadar bilmiyordum.”

26 yaşındaki Doncic, altı artı mevsimlerinde organizasyonla Dallas hayran kitlesine bayıldı ve All-Star oyununu beş kez yaptı ve Mavericks'i 2024 NBA Finallerine götürdü. Harrison, ticaretten önce taraftarların Sloven Superstar için hayranlığının seviyesini fark etmezse, kesinlikle şimdi yapıyor.

Harrison, “Stadyumda 'Ateş Nico' zikrederek 20.000 kişi olduğunda, gerçekten hissediyorsunuz,” dedi. “Demek istediğim – 'harika' kelimesini kullanıyorum, ama olumlu bir şekilde değil. Sanki nasıl hissettiklerini gerçekten hissedebilirsiniz.

“Ama benim işim bu organizasyonun yararına olduğunu düşündüğüm kararlar vermek ve kararların yanında olmalıyım ve bazıları popüler olmayacak. Bu açıkça popüler olmayan bir şeydi.”

Harrison, hayranların ve örgütün Davis, Kyrie Irving, Klay Thompson, PJ Washington ve Dereck Lively II'nin beşinin beş başlangıcının “vizyonunu” görebilseydi, hayranların böyle sevilen bir oyuncuyu ticareti yapmak için daha nazik olacağını düşündüğünü söyledi.

Bunun yerine, bir yaralanma saldırısı, bu beşinin zemini bir araya getirmesini engelledi.

“Gerçekten baktığımız gibi, eğer Kyrie, Klay, PJ, Anthony Davis ve canlı bir takım koyarsanız, bunun bir şampiyonluk kalibreli takım olduğunu düşünüyoruz ve yüksek seviyede kazanırdık ve bu, bazı öfkeyi susturacaktı. Ve maalesef bunu yapamadık, bu yüzden [the outrage] Sadece devam etmeye devam etti. ”

Harrison, çekirdek takımın gelecek sezon geri dönmesini beklediğini ve “bir şampiyonluk için yarışacağını” ekledi.

“Kazanmanın hayranlarla ilişkiyi onarmaya yardımcı olacağına inanıyorum ve bunu yapmayı planladığımız şey” dedi.

Harrison, kendisi ve takım CEO'su Rick Welts'in küçük, seçkin bir grup medya üyesi ile kapalı kapılı yuvarlak masa tartışması düzenledikten altı gün sonra gerçekleşen bir basın toplantısında konuşuyordu. Bu muhabirlerin kamera getirmelerine izin verilmedi ve başlangıçta ses kayıt cihazları getiremedikleri söylendi, ancak toplantıyı sadece transkripsiyon amacıyla kaydetmelerine izin verildi.

Yuvarlak masanın amacı Doncic durumuna kapanmaktı, ancak Harrison Pazartesi günü gerçekleşmediğini kabul etti.

“Amaç, tüm cevap vermemdi [Doncic] sorular, [so] Bugün takım hakkında şu anda olduğu gibi konuşabilirim ve sonra ne yaptığımız şey, ”dedi Harrison.“ Ama düz düştüğü için bugün temelde geçen hafta cevapladığım aynı soruları cevaplıyorum çünkü yeterince iyi bir iş yapmadık. ”

Yuvarlak masa etkinliği sırasında Harrison, Doncic ticareti için bir açıklama olarak “Savunma Kazançları Şampiyonası” Mantra'ya defalarca geri döndü. Cuma günü yayınlanan ESPN'den Malika Andrews ile yaptığı röportaj sırasında Doncic'e Harrison'un yorumları soruldu.

“Şu anda konuşma şekli üzücü,” dedi Doncic. “Onun hakkında asla kötü bir şey söylemiyorum ve sadece devam etmek istiyorum. Hayranlar, eski takım arkadaşlarım, her zaman kalbimde kalacağım. Oradan hareket etme zamanı.”

Doncic'in yorumundan bahsetti, Harrison şöyle dedi: “Ben de aynı şekilde hissediyorum. Aslında hiç Luka'dan hiç haberdar olmadım ve sahip olduğumuz bu takımla devam etmeye hazırım.”

Harrison ve Mavericks için devam etme fırsatı gelecek sezona kadar gelmeyecek. Öte yandan Doncic, Lakers Salı gecesi Minnesota Timberwolves'e ev sahipliği yapma şansı ile birinci tur playoff serilerini bir galibiyette bağlama şansı ile bu süreçte başka bir adım atma şansına sahip.

LA taraftarları Doncic'in bunu gerçekleştirmek için ne kadar önemli olduğunu biliyor gibi görünüyor.