Lakers, Nuggets'a karşı 3-0'lık skordan geri dönecek şekilde tasarlandı

Badem

Member
Lakers koçu Darvin Ham, takımının Denver Nuggets'a karşı kazandığı zaferin ardından sorular sorarken kendi sorusunu da sordu.

“Neden biz?” O sordu.

Neden Lakers değil?

Lakers neden NBA tarihinde play-off serisinde 3-0'lık yenilgiden dönen ilk takım olamıyor?

4. maçtaki 119-108'lik galibiyetle Lakers, ilk üç maçın her birinde aldığı yenilgilerle kanıtladı.

Savunmadaki NBA şampiyonlarıyla oynayabilirler. Savunmadaki NBA şampiyonlarını yenebilirler.

Peki bir kez daha neden onlar olmasın?

Neden Lakers değil?

LeBron James Cumartesi gecesi 30 sayı atarak takımın rekorunu kırdı.

Anthony Davis 23 ribaund toplayarak kariyerinin sezon sonrası en yüksek seviyesine ulaştı.

D'Angelo Russell ve Austin Reaves, Lakers'ın avantajını koruyan şutları düşürdüler ve her biri 22'şer sayıya katkıda bulundu.

Nuggets guardı Jamal Murray kontrol altında tutuldu. Forvet Aaron Gordon tamamen kapatıldı.

Bu Lakers takımının yapmak için kurulduğu şey bu. Bir önceki sezonun takımının çekirdeği sağlam tutulduğunda bu takımın vizyonu buydu. Bu takımın maçları bu şekilde kazanması bekleniyordu; oyunu James ve Davis kontrol ediyordu; diğer başlangıç oyuncularından ikisi kendilerini meşru puanlama tehdidi olarak görüyor; savunma 48 dakika boyunca rakiplerini boğdu.

Lakers bunu bir kez başardı. Hâlâ üç maça bir açıkları olabilir ama neden bunu tekrar tekrar yapmasınlar?






Bu serinin önceki üç maçına mal olan ikinci yarı çöküşlerinden kaçınarak 4. maçta Nuggets'a karşı 11 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırdılar.

Lakers üçüncü çeyrekte de yine üstünlük sağladı ama sadece 32-30 farkla. Dördüncü çeyreğe 91-80 önde girdiler.

James, “Açıkçası, az önce çabalarımızı nasıl sürdürmemiz gerektiğinden, enerjimizi nasıl sürdürmemiz gerektiğinden bahsediyorduk” dedi. “Üçüncü çeyreğin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

“Onlarla gol attık”

Bu seride oynanan 192 dakikanın 136'sından fazlasında Lakers öndeydi. Birkaç maç dışında Nuggets'ı geride bıraktılar. Bu seri kolaylıkla berabere kalabilir.

Bu, Lakers'ın sorunlu sahalarının daha büyük sorunların yansıması olmadığı anlamına gelmiyor.

En iyi oyuncuları James 39 yaşında ve ikinci en iyi oyuncuları Davis ise 31 yaşında. Lakers, Russell, Reaves ve Rui Hachimura'nın tutarsızlıkları nedeniyle hücumda onlara fazlasıyla bağımlıydı.

Russell 3. maçta bir şekilde puansız kaldı. Reaves 1. ve 2. maçlarda toplamda 22 sayı attı. Hachimura bu seride maç başına altı sayı ortalamasıyla oynuyor.


1

Lakers'ın yıldızı Anthony Davis, 4. maçın ilk yarısında Denver'lı Peyton Watson'a şut attı.


2

Lakers guardı D'Angelo Russell, 4. maç sırasında LeBron James ile konuşurken jest yapıyor.


1. Lakers'ın yıldızı Anthony Davis, 4. maçın ilk yarısında Denver'lı Peyton Watson'a şut attı. 2. Lakers guardı D'Angelo Russell, 4. maç sırasında LeBron James ile konuşurken jest yapıyor. (Wally Skalij / Haberler)




Lakers'ın ilk turda son şampiyon Nuggets'la karşılaşacak kadar geride kalmasının bir nedeni var.

Peki ya Murray'in oyunları devralmasını engellemeye devam edebilirlerse? Murray bu seride normal sezondaki %48,1'lik şut oranına kıyasla yalnızca %38 şut atıyor.

Peki ya Gordon'u 4. maçta yaptıkları gibi, yedi sayıyla sınırlandırdıkları gibi kilitleyebilirlerse? Önceki maçta Gordon 29 sayı atmıştı.

James, “Ayarlamalar yapacaklar” dedi. “Onlar harika bir takım. Çok iyi eğitilmişler. Onların saldırılarına karşı koyabilmeliyiz ama aynı zamanda çabamızı sürdürmemiz, enerjimizi sürdürmemiz gerektiği zihniyetiyle de gelmeliyiz. Bunu yapmak için buradayız. Saldırmaya devam edin ve onları tutmaya çalışın [at bay] Hızlı hücum noktaları gibi kontrol edebildiğimiz şeylerde.”

Lakers'ın sadece 12 hızlı hücum sayısından vazgeçmesi James'i cesaretlendirdi. Ayrıca sadece dokuz hücum ribaundu ve beş ikinci şans puanı kabul ettiklerine de dikkat çekti.

5. maç Denver'da oynanacak.

James ekibine bunun ötesine bakmamaları çağrısında bulundu.

“Bir sonraki görevimiz Pazartesi günkü maç” dedi, “ve ne olacağını göreceğiz.”

Lakers kazanırsa ve seriyi Los Angeles'a dönmeye zorlarsa ne olacağını kim bilebilir?

Ham her maçı yeni bir fırsat olarak tanımladı: “Bizim için daha rekabetçi, daha birlikte, daha özverili olmamız için yeni bir fırsat.”

Ayrıca hiçbir takımın yapmadığı bir şeyi yapma fırsatı.

Neden?

Neden onlar değil?