Lakers, Celtics'i yenmek için sezonun en iyi basketbolunu oynadı

Badem

Member
Üç sayılık atış, smaç, serbest atış, her neyse, hiçbir önemi yoktu. Kim veya nasıl gol atarsa atsın Lakers, Boston Celtics karşısında bir mağlup oldu.

Lakers'ın Celtics'le oynadığı karşılaşmalarda, en azından rekabet açısından en önemli skor 18-17'dir. Boston, geçen Haziran ayında tarihine bir şampiyonluk daha ekleyerek bu liderliği ele geçirdi; Lakers'ın büyük oranda önünde yer aldı ve Lakers yüksek sesle çalışan bir saate karşı çalışırken, bu liderliği geliştirmek için çok daha donanımlı bir kadroyla bunu yaptı.

Ancak Lakers ne kadar iyi olabileceklerini anlamaya çalışırken, onlara güvenmeleri konusunda güçlü bir argüman ortaya koydular ve Perşembe günü ligin savunan şampiyonuna karşı 117-96'lık bir galibiyetle imza niteliğinde bir galibiyet elde ettiler.

Lakers bu sezon açık ara en iyi 48 dakikasını oynadı ve Celtics gibi üç sayı çizgisinden hücum etmeye istekli olduklarını hızlı bir şekilde ortaya koyarken defansif dayanıklılıklarını da yeniden keşfettiler.

“Bir oyun planımız vardı ve onu uyguladık. 48 dakikanın büyük bölümünde bunu gerçekleştirdik” dedi LeBron James. “Harika bir takım olduğunu, şampiyonları savunduğunu, harika oyuncular olduğunu ve sizi rahatsız edici durumlara sokacaklarını biliyoruz, ancak onlarla rekabet edebilmek için rahatsız olmanız gerekiyor.”

Boston, sahadan sadece %37,8 ve üç sayılık mesafeden %32,5 şut atarken, Celtics antrenörü Joe Mazzulla maçı erkenden çekti. Lakers'ın en iyi oyuncuları James, Austin Reaves ve Anthony Davis sırayla üstünlük sağladı ve üçlü bir araya gelerek 67 sayı elde etti. Dalton Knecht 13, Gabe Vincent yedek kulübesinden 12 sayı attı; Vincent dört üçlük, Knecht ise üç sayı attı.

James, “Numaraları arandığında adamlar içeri girdi ve yapmak istediğimiz şeyi yaptılar” dedi. “…bence onay alan herkes iyi oynadı.”

Lakers forveti Anthony Davis, alttaki, Perşembe günü ikinci çeyrekte Celtics forveti Jayson Tatum ile serbest top mücadelesi veriyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Kristaps Porzingis 22 sayı atarak Celtics'e (31-14) liderlik etti. Celtics sadece iki kez öne geçti ve hiçbir zaman bir sayıdan fazla fark yaratmadı.

“Bu adamlar Boston'un kim olduğunu biliyorlar. Onlar dünya şampiyonu. Acele edip sizi çeşitli şekillerde yenebilirler. Bu çok korkutucu. Lakers koçu JJ Redick, bir koç olarak bunu anlamaya çalışmak çok korkutucu” dedi. “Ve sanırım adamlarımız bunu anlıyor. Bu tür bir rakibe karşı duymanız gereken saygıyı anlıyorlar.

“Ve bu oyun, grup olarak 42 oyun boyunca denediğimiz standartları güçlendirmek ve oluşturmakla ilgili olsa da, umarım bir miktar takviye, belki bir miktar yerleşme vardır, ancak [also] Burada ne olabileceğimize ve ne kadar iyi olabileceğimize dair bazı inançlar güçleniyor.”

Bülten

Lakers'la ilgili her şey, her zaman.

İhtiyacınız olan tüm Lakers haberlerini Dan Woike'nin haftalık bülteninden alın.

E-posta adresini girin

Beni Kaydol

Zaman zaman Haberler'tan tanıtım içeriği alabilirsiniz.

Lakers'ın bir sonraki şampiyonluk arayışı, Perşembe günü Boston'un şehirde olmasıyla ön planda olabilirdi, ancak Davis'in bu hafta başlarında kaydedilen bir röportajda ESPN'e verdiği yorumlar bunu garantiledi.

Davis, ESPN'e Lakers'ın (24-18) başka bir pivot eklemesi gerektiğine inandığını söyledi ve bu pozisyonda özel olarak oynamaya başladığından beri NBA'in en iyi pivotlarından biri olmasına rağmen kariyerinin büyük bir kısmı için beslediği arzusunu açıkça ifade etti.

Davis, “Bir büyük oyuncuya daha ihtiyacımız var” dedi. “Ben her zaman elimden gelenin en iyisini yaptığımı hissediyorum [power forward].”

Davis ayrıca takımın şampiyonluk mücadelesinden bir veya iki puan uzakta olduğuna inandığını da söyledi. Maçtan sonra Davis, uzun forvet oynama arzusunu Lakers'ın ön ofisi ile birçok kez paylaştığını söyledi.

Bostonlu Jaden Springer (sağda), Lakers'ın yıldızı LeBron James'ten topu çalmaya çalışıyor.

Bostonlu Jaden Springer (sağda), Perşembe günü Crypto.com Arena'nın ilk yarısında Lakers yıldızı LeBron James'ten topu çalmaya çalışıyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Davis'in yorumları James'in, Lakers'ın hata payının düşük olmasının sebebinin kadro yapısı olduğunu söylemesinin ardından geldi. Her iki oyuncu da Lakers'ı, takım 6 Şubat'taki son takas tarihine yaklaşırken gelecekteki draft seçimleri konusunda agresif olmaya çağırdı.

Bunların hiçbiri Redick için sürpriz değil.

“Tepki yok. Demek istediğim gerçek şu ki bu yeni bir rapor değil. İşi altı ay önce aldım. Yani bunu biliyorum. Emekli olduğumdan beri bu takımı takip ediyorum. Yanına bir tarih koy, rapor bu. Bu büyütülecek bir şey değil,” dedi Redick. “Bu adamlar kazanmak istiyor; kazanmak istiyoruz. Ve yine, dışarı çıkıp ticaret yapmak için zorlu bir ortam var. Dorian Finney-Smith gibi birini idam edip ekibimize katabildiğimiz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca da incelemeye devam edeceğiz.”

Lakers yıllık Grammy gezisine çıkıyor ve önemli bir uyarıyla birlikte altı maç oynuyor; gezinin son maçı Inglewood'da Clippers'a karşı oynanacak. Lakers, Los Angeles'a dönmeden önce Golden State Warriors, Charlotte Hornets, Philadelphia 76ers, Washington Wizards ve New York Knicks ile karşılaşacak ve bu onlara sezonun büyük bölümünde mücadele ettikleri deplasmana ivme kazandırma şansı verecek. .

Ancak Perşembe günü kaliteli bir rakibe karşı büyük bir galibiyet elde eden Lakers, Boston'un çarşamba günü az sayıdaki Clippers'ı yenmek için uzatmaya gitmesi gerekse bile üst kata tavanlarıyla ilgili bir mesaj gönderdi.

Tavana başka bir pankart getirilip getirilmeyeceğini söylemek için henüz çok erken. Ancak Lakers oyuncuları, eğer takımın kadroya eklenmesini istiyorlarsa, NBA'in en iyilerine karşı performans sergilemeleri gerektiğini biliyorlar.

“Biz her zaman şampiyonluk zihniyetine sahip olmak istiyoruz. Her zaman ulaşılabilir olmasını isteriz. Ön büromuzun açıkça çalıştığını düşünüyorum. Soymak [Pelinka] Davis genel menajer hakkında şunları söyledi: “Takımı daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz.” “Ama bizim için önemli olan dışarı çıkıp oynamak. Bir şey olsa da olmasa da, bu soyunma odasında ne varsa onunla mücadele etmek zorundayız.”