Kurtarma Modu Nasıl Açılır Pc ?

Cevap

New member
** Kurtarma Modu Nedir?**

Kurtarma Modu, bir bilgisayarın normal olarak başlatılamadığı durumlarda kullanılan bir özelliktir. Bu durumlar arasında virüs bulaşması, sistem dosyalarının bozulması veya başka bir nedenle işletim sisteminin düzgün çalışmaması yer alabilir. Kurtarma Modu, kullanıcıların bilgisayarlarını güvenli bir şekilde başlatmalarını ve sorunları çözmelerini sağlar. Bu mod, genellikle Windows işletim sistemlerinde bulunur ve bir dizi temel sistem aracına erişim sağlar.

Kurtarma Modu, bilgisayar sorunlarını çözmek için çeşitli araçlar ve seçenekler sunar. Bu mod, Windows'un normal başlangıç sürecini atlayarak sadece temel sürücüleri ve sistem dosyalarını yükler. Böylece, potansiyel olarak sorunlu sürücüler veya yazılım parçaları etkileşim yapmadan önce bilgisayarın başlatılmasına izin verir. Ayrıca, Kurtarma Modu, sistem geri yükleme, sistem dosyası denetimi, otomatik onarım ve diğer çeşitli araçlara erişim sağlar.

** Kurtarma Modu Nasıl Açılır?**

Kurtarma Modu'nu açmak için birkaç farklı yol bulunmaktadır. Windows 10 için, en yaygın kullanılan yöntemlerden biri aşağıdaki adımları izlemektir:

1. **Başlangıç Ayarları Kullanarak Açma:**

- Bilgisayarınızı başlatın veya yeniden başlatın.

- Windows logosu göründüğünde, Güç simgesini tıklayın ve "Yeniden Başlat" seçeneğine basın.

- Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında, "Sorun Giderme" seçeneğine ulaşmak için "Sorun Giderme" > "Gelişmiş seçenekler" > "Başlangıç Ayarları" yolunu izleyin.

- Başlangıç Ayarları ekranında, "7" veya "F7" tuşuna basarak "Kurtarma Modu"nu seçin.

2. **Windows Kurulum Ortamını Kullanarak Açma:**

- Windows kurulum ortamını oluşturun veya Windows 10 kurulum medyasını kullanın.

- Bilgisayarınızı bu medya ile başlatın.

- Dil ve diğer tercihlerinizi seçtikten sonra, "Bilgisayarınızı Onar" seçeneğine gidin.

- "Sorun Giderme" > "Gelişmiş seçenekler" > "Komut İstemi" yolunu izleyin.

- Komut İstemi'nde, `bcdedit /set {default} safeboot minimal` komutunu girin ve Enter tuşuna basın.

- Bilgisayarı yeniden başlatın. Kurtarma Modu artık açılacaktır.

3. **Güvenilir Başlatmayı Kullanarak Açma:**

- Bilgisayarınızı başlatın ve F8 tuşuna basın.

- "Güvenilir Başlatma" seçeneğini seçin ve Enter tuşuna basın.

- Windows başlangıç sırasında Kurtarma Modu'na otomatik olarak geçecektir.

Bu adımlar, Windows 10 için genel geçer yöntemlerdir. Ancak, farklı Windows sürümleri veya bilgisayarlar için bazı farklılıklar olabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızın spesifik özelliklerine veya işletim sistemine uygun olan yöntemi kullanmanız önemlidir.

** Sonuç**

Kurtarma Modu, bilgisayar kullanıcılarının sistem sorunlarını çözmek için başvurabilecekleri önemli bir araçtır. Windows işletim sistemlerinde bulunan bu mod, çeşitli araçlar ve seçenekler sunarak kullanıcıların sorunlarını teşhis etmelerine ve çözmelerine olanak tanır. Yukarıda açıklanan adımları izleyerek, bilgisayarınızı güvenli bir şekilde Kurtarma Modu'nda başlatabilir ve sorunlarınızı gidermeye başlayabilirsiniz.