Deyt Nedir ?

Gurboga

Global Mod
Global Mod
Deyt Nedir? Herkesin Bilmesi Gereken, Ama Pek Kimsenin Tam Anlamadığı Kavram!

Selam forumdaşlar! Bugün sizinle bambaşka bir konuyu masaya yatırıyoruz: DEYT! Evet, yanlış duymadınız, sosyal hayatımızda hızla yerini alan ama bir türlü tam olarak ne olduğunu çözemediğimiz bu kavramı tartışmaya açıyoruz. Ama ne tartışması? Hadi gelin, konuyu biraz mizahi ve eğlenceli bir şekilde ele alalım, hep birlikte biraz gülelim, biraz da kafa karışıklıklarımızı giderelim.

Deyt Ne Demek, Hangi Işıklarda Durmalı?

Öncelikle şunu belirtelim ki, “deyt” kelimesi dilimize büyük ihtimalle bir köşede duran, tek başına “biriyle vakit geçirme” anlamında kullanılacak kadar basit bir kavram olarak girmedi. Deyt, genellikle iki kişi arasındaki, karşılıklı ilgiye dayalı, çoğunlukla romantik niyet taşıyan bir buluşma anlamına geliyor. Yani aslında “İlk buluşma ama biraz daha eğlenceli ve az resmi!” demek de mümkün. Kimileri buna “buluşma” derken, kimileri “randevu” demeyi tercih eder. İşte burada erkeklerin ve kadınların deyt konusundaki farklarına değinmemek olmaz!

Erkekler Deyti Stratejik Düşünür, Kadınlar Empatik Yaklaşır

Bildiğimiz üzere erkekler genelde çözüm odaklıdır. Eğer deyt konusunda bir strateji geliştireceklerse, akıllarında sürekli şu düşünce çınlar: “Bu akşam yemeğinde ne tür yemek yersem, onu sevdirebilirim? İdeal buluşma yerim neresidir? Müşterek bir dil nasıl kurabilirim?” Erkekler için deyt bir "taktik savaşı"na dönüşebilir. Sadece doğru yeri seçmek değil, "acaba takıntılı gözükür müyüm?", "Konuşurken doğru kelimeleri seçebildim mi?" gibi dertler de devreye girebilir. Tabii bu "stratejik" yaklaşım bazen takıntıya dönüşebiliyor. Mesela, kahveci seçimi o kadar önemlidir ki, bir yerde yanlışlıkla espresso söylediniz ve olayın "deyt stratejisi" çöpe gitti! “Aman Tanrım, bunu gerçekten yapmamam gerekirdi…” diye düşünürsünüz.

Kadınlar ise daha empatik ve ilişki odaklı yaklaşıyor deyt işine. Tabii burada şöyle bir fark var: Kadınlar deyt esnasında daha çok “Ben burada ne hissettim? Karşımdaki kişiyle nasıl bir bağ kurdum?” sorusuyla ilgileniyor. Kafalarındaki sorular ise daha çok şu tarzda olur: “Gerçekten huzurlu hissettik mi? Birlikte keyif alacak kadar ortak noktaya sahip miyiz?” Bu sebeple bir deyt sonrası, kadınlar genelde “Şimdi ne hissediyorum?” diye düşünebilirken, erkekler genellikle “Süper geçti ama bunu biraz daha nasıl iyileştirebilirim?” şeklinde düşünmeye devam eder.

Ve tabii, her zaman olduğu gibi, kadınlar buluşma sırasında kişiyle bağlantıyı kurmaya çalışırken, erkekler de sürekli olarak “Bunu nasıl daha eğlenceli hale getirebilirim?” diye düşünür.

Deyt: Neden Bu Kadar Ciddi Bir Şey? Yoksa Herkes Gerçekten Eğleniyor mu?

Peki, bu kadar ciddi bir şekilde analiz ettiğimiz bu buluşmalar gerçekten eğlenceli mi? Hadi biraz da buradan bakalım. Her iki taraf da başta biraz gergin olabiliyor, çünkü aslında çoğu kişi için “ilk izlenim” çok önemli. Erkekler, "Bakalım adam gibi biri miyim?" sorusuyla hemencecik kendilerini sınarken, kadınlar da "Acaba bu kişiyle ilerleyebilir miyim?" gibi düşüncelerle birazcık tedirgin oluyor. Ama bir şekilde, her şey yolunda giderse, deytler aslında çok da keyifli olabiliyor. Ne de olsa, buluşmalar genellikle gülme, sohbet etme, tanıma ve “birlikte zaman geçirme” üzerine kurulu!

Tabii, burada bazen işler de sarpa sarabiliyor. Birçok kişi buluşmanın sonunda, “Hadi ya, o kadar stres yaptık, ama her şey çok doğal oldu!” diyebiliyor. Kadınlar burada daha rahat, “İşte, içimi dökebileceğim bir insan buldum” diyerek durumu sevimli bir şekilde özetleyebilirken, erkekler de “Bunun da üstesinden geldim, bir dahakine daha iyi olacak!” diye düşünerek moral bulabiliyorlar.

Deyt’in Finali: Yavaşça, Ama Neşeyle!

Sonuçta, deyt bir sanat aslında. Erkekler strateji geliştirebilir, kadınlar daha çok duygusal açıdan yaklaşabilir, ama sonuçta ikisi de aynı noktada buluşur: Eğlenmek! Ve işte asıl soruyu soralım: Deytler hakkında düşünceleriniz nedir, forumdaşlar? Sizce en iyi deyt nasıl olmalı? Bir restoranda mı buluşmalı, bir kafede mi? Belki de herkesin favori buluşma alanını buraya yazmalı!

Yorumlarınızı merakla bekliyoruz! Hep birlikte gülümsemek için buradayız, o zaman, “Bir dahaki deytimiz nerede olsun?” sorusuyla tartışmamıza devam edelim!