2024 sezonu için Dodgers maçlarını nasıl yayınlayacağınız aşağıda açıklanmıştır

Badem

Member
Sen bir Dodgers hayranısın. Dodgers oyunlarını SportsNet LA'den yayınlamak için memnuniyetle para ödersiniz, ancak kablolu yayın veya uydu aboneliği satın almak istemezsiniz.

Geçen yıl bunu yapamadınız. Bunu bu yıl yapabilirsiniz – ancak SportsNet LA'yi işleten şirkete istemediğiniz veya ihtiyaç duymayabileceğiniz ayrı hizmetler için ödeme yapmadan yapamazsınız.

Spectrum Salı günü yaptığı duyuruda, Dodgers'ın heyecanla beklenen bir sezonu açmak üzere olduğunu ve takım Dünya Serisinin favorisi olduğunu ve büyük ölçüde Japon doğumlu yıldızlar Shohei Ohtani ve Yoshinobu Yamamoto'nun milyar dolarlık imzalarının heyecanı artırdığı bir takım seyirci rekoru kırabileceğini söyledi. Bu yıl SportsNet LA için yayın aboneliklerinin mevcut olacağını söyledi.

Fiyat: Ücretsiz.

İşin püf noktası: Artık Spectrum'dan televizyon hizmeti satın almanıza gerek yok. Ancak bunu yapmadığınız takdirde Spectrum'dan internet ve cep telefonu hizmeti satın almanız gerekmektedir. SportsNet LA yayın hizmeti, Çarşamba günü Dodgers'ın açılışı için hazır ve çalışır durumda olacak.

Geçen Ekim ayında Spectrum başlatıldı Spectrum SportsNet – Lakers kanalı – için bir yayın seçeneği, ancak Los Angeles pazarındaki herhangi bir hayran, başka bir şey satın almadan ayda 19,99 ABD doları veya sezon başına 149,99 ABD doları karşılığında abone olabilir.

Dodgers için Spectrum, Salı gününden itibaren aylık 49,99 $ promosyon fiyatıyla sunulan internet ve cep telefonu hizmetini satın alan Los Angeles pazarındaki tüm taraftarlara SportsNet LA yayınını ücretsiz sunacak.

SportsNet LA yayın anlaşması yalnızca 2024 sezonunu kapsıyor. Dodgers ve Lakers'ı birleştiren tek bir yayın aboneliği, Dodgers ve Lakers kanallarının farklı sahiplik yapıları ve dağıtım anlaşmaları nedeniyle karmaşık hale gelebilirdi, ancak Spectrum aynı zamanda hayranların bir yayına daha olumlu tepki verip vermeyeceğini görmek için gerçek hayat testine tabi tutuluyor. tek seçenek veya geniş bant telefon akışı paketi.

Spectrum sözcüsü Bret Picciolo, “Gelişen TV ortamında, müşterilerimiz için değeri en üst düzeye çıkarırken bölgesel spor ağlarımızı taraftarların kullanımına sunmak için farklı yaklaşımları inceliyoruz” dedi.

Major League Baseball ve takımları çalkantılı zamanlar yaşıyor. Kablolu yayın ve uydu izleyicileri küçülmeye devam ettikçe, tüm ödemeli TV abonelerinin tek bir maç bile izlememiş olsalar bile yerel takımlarına ödeme yaptığı kazançlı sözleşmelere olan bağımlılık da azalıyor.

Spectrum'un sorunu tüm kablo ve uydu endüstrisine yansıyor: geleneksel olarak kazançlı bir abone tabanının azalmasının nasıl yönetileceği ve kendisini bir yayın geleceği için konumlandıracağı. Ülke genelindeki bazı küçük kablolu yayın şirketleri, televizyonun fişini tamamen çekmenin ve teklifleri geniş bant ve telefon hizmetiyle sınırlamanın programlama maliyetlerinin arttığını belirtti.

Spectrum daha önce aboneliğin bir avantajı olarak SportsNet LA akışını yalnızca televizyon abonelerinin kullanımına sunmuştu. Bu avantaj mevcut olmaya devam ediyor.

Angels'ın ve diğer 11 MLB takımının evi olan Bally Sports'un ana şirketi bir yıldan fazla süredir iflas sürecinde bulunuyor.

Bally'nin bu takımlardan beşinin yayın hakları var. Melekler onlardan biri değil; Bally Sports West, yalnızca Clippers, Ducks ve Kings için aylık 29,99 dolara paket halinde yayın abonelikleri satıyor.

San Diego Padres, MLB'nin şu anda yayınlarını yönettiği üç eski Bally takımından biri. Padres ve lig, bu sezon San Diego için henüz kablolu yayın veya uydu seçeneklerini açıklamadı, ancak yalnızca yayın yapan Padres abonelikleri aylık 19,99 ABD Doları veya yıllık 199,99 ABD Doları karşılığında satılıyor.

New York Yankees ve NBA Brooklyn Nets'in televizyon evi YES, şu anda aylık 19,99 ABD doları veya yıllık 199,99 ABD doları başlangıç fiyatıyla yayın abonelikleri sunuyor.

Red Sox ve NHL'den Boston Bruins'in evi olan NESN, yayın aboneliklerini ayda 29,99 ABD Doları veya yıllık 329,99 ABD Doları karşılığında satıyor.

Her takımın yıllık yerel televizyon gelirinden ne kadar para kazandığı arasındaki ciddi eşitsizlik (örneğin Dodgers, Padres'in yaklaşık beş katı kazanıyor), MLB komisyon üyesi Rob Manfred'i her takımın ulusal bir yayın haklarına katkıda bulunması için baskı yapmaya teşvik etti. Kablo ve uydu şirketlerinin uzun süredir koruduğu kesinti kısıtlamaları olmadan, herhangi bir hayranın herhangi bir oyunu herhangi bir yerden yayınlayabileceği paket.

Manfred, 2022'de Haberler'a şöyle konuştu: “Sektörde, bu işin olabildiğince iyi olabilmesi için, bahsettiğiniz modele mümkün olduğunca yaklaşmak için çaba göstermemiz gerektiğine dair bir farkındalık var.”

Bırakın Dodgers ve Yankees gibi büyük pazar takımlarının çoğunluğun iyiliği için önemli miktarda yayın gelirinden fedakarlık etmeyi kabul edecekleri bir ekonomik anlaşmaya varmak şöyle dursun, ligin tüm bu hakları elde edip edemeyeceği bile belirsiz.

Ancak iki yıl önceki röportajda Manfred'e bu modeli geliştirmenin ve kullanıma sunmanın beş yıllık mı yoksa 10 yıllık bir proje mi olacağı soruldu.

O zaman “10 olmayacak” dedi. “Bundan daha kısa sürede gerçekleşecek.”