Yeni Kobe Bryant heykeli onun Lakers üzerindeki etkisini hatırlatıyor

Badem

Member
Gözlemcilerin, yöneticilerin, antrenörlerin, oyuncuların ve menajerlerin muhabirlerle kimin nereye gidebileceği ve bu anlaşmanın maliyetinin ne kadar olacağı konusunda dedikodu yaptığı göz önüne alındığında, NBA'de yılın sır saklamak için son takas tarihine kadar beklemekten daha zor bir zamanı olmayabilir. .

Ancak geçen ay boyunca bu fısıltılar ileri geri giderken, Lakers büyük bir kararı tamamen gizli tutmayı başardı.

Perşembe günü, NBA'in takas süresinin bitiminden sadece birkaç saat sonra, Lakers, Crytpo.com Arena'daki evlerinin önünde Kobe Bryant'ın heykelinin açılışını yapacak ve seçilmiş birkaç kişi dışında hiç kimse onun nasıl anılacağını bilmiyor.

LeBron James, “Kafamda 'Heykelde ölümsüzleştirilmesi gereken bu' diyen tek bir görüntü olduğunu sanmıyorum çünkü çok fazla anısı var” dedi. “Çok fazla oyun var. Sahip olduğu çok fazla an var.

Lakers, Perşembe günü Crypto.com Arena'nın dışında sergilenecek üç Kobe heykelinden biri olan 5 metrelik, 4.000 kiloluk Kobe Bryant heykelinin açılışını yaptı.

(Gina Ferazzi / Haberler)

Heykel ister Bryant'ın formasını yana doğru yırtması, ister yakayı sıktığı dişlerinin arasında kemirmesi olsun, ister hızla uzaklaşan bir şut olsun, ister vurgulu bir vuruş olsun, ister Bryant'ın kollarını kaldırarak şampiyonluk konfetisinin tadını çıkarması olsun, aslında heykel hakkında tek bir kesinlik vardır: tören. Şüphesiz yine de üzücü olacak.

Bryant'ın, kızı Gianna'nın ve uçaktaki diğer yedi kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden dört yıldan biraz daha uzun bir süre sonra, Bryant'a heykel onurunu kazandıran saha içi başarıları, onu bu duruma düşürmeyi imkansız kılan koşullardan ayırmak hala imkansız. onları kutlamak için de orada olun.

Anthony Davis, “Benim için çok şey ifade ediyordu” dedi. “Ağabey, akıl hocası, sanırım kariyerim Olimpiyatlarda onun yanında, onun kanatları altındayken başladı. Bana oyunu öğretiyor, bana hayatı ve her şeyi öğretiyor. Tabii ki bunu görmek harika bir an olacak ama onu bir anlamda yeniden yaşamak, yani bilmiyorum. Elbette benim için duygular yüksek olacak”

Tören Perşembe öğleden sonra saat 15.30'da gerçekleşecek ve Spectrum SportsNet'te yayınlanacak. Halk katılamayacak ve hava koşulları nedeniyle çadır altında tören yapılması zorunlu olduğundan halk da hiçbir şey göremeyecek. Heykel Cuma sabahından itibaren halkın ziyaretine açılacak.

Bryant'ın bir zamanlar takım arkadaşı olan D'Angelo Russell, “Lakers organizasyonu ve geride bıraktığı miras açısından bu çok büyük bir anlaşma” dedi. “Çok hak ettin. Bunun yeterli olduğunu bile düşünmüyorum. Bir Kobe günü, Kobe haftası falan olmalı. Daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Yani bu bir başlangıç.”

Bryant'ın etkisini ligin her yerinde görmek kolaydır. Lakers'ın son Grammy yolculuğu sırasında birçok oyuncu Bryant'ın imzalı Nike spor ayakkabılarını giydi. New York koçu Tom Thibideau, lise çağındaki Bryant'ın 76ers tesisine geldiğini hatırlarken, Charlotte koçu (ve eski Laker asistanı) Steve Clifford ligdeki son sezonunda Bryant'a sarılışını hatırladı.

Austin Reaves, “Büyürken Kobe'ye hayranlık duydum” dedi. “Lakers benim favori takımımdı ve onun giydiği formanın aynısını giyebilmek, Los Angeles'ta aynı arenada oynayabilmek özel bir şey. Bu çok konuştuğum bir konu. Dediğim gibi Kobe büyürken benim idolümdü. Her şeyi onun gibi yapmak istedim.

“Dolayısıyla o heykelin dikilmesi bile onun yaptığı şeye, neyi temsil ettiğine olan sevgiyi ve takdiri gösteren bir şey, özel bir şey. Bu özel nedenden dolayı şehre gelen bazı arkadaşlarım var.

Reaves, Bryant'ın Lakers tesisindeki rakamlarında parlayan ışıkların, organizasyonun temel direklerinden birini sürekli olarak hatırlattığını söyledi.

Reaves, “Ne zaman onun giydiği mor ve altın rengini giyebilirsem, bu benim için çok şey ifade ediyor” dedi.

Davis de aynısını söyledi; bunda gizemli bir şey yok. Bryant'ın Lakers oyuncuları ve ligde mücadele ettikleri insanlar üzerindeki etkisi, 2/8/24 tarihinde de yedinci ve dokuzuncu günde olduğu kadar büyük olacak.

Heykel, pozu ne olursa olsun, bunu simgeleyecek.

James, “Bu doğru,” dedi. “Demek istediğim, bu adam organizasyonda yirmi yıl geçirdi, birçok şampiyonluk kazandı, mükemmellik için çabalamanın ne anlama geldiğine dair bir örnek oluşturdu. … Başarıları tek başına konuşuyor. Sadece ilham kaynağı değil, aynı zamanda saha dışında da topluma ve basketbol dünyasına nasıl ilham verdiği. Bu yüzden bunun sadece kendisi için değil ailesi için de güzel bir an olduğunu düşünüyorum.”