LeBron James ve Lakers, Victor Wembanyama'ya hayran kaldı, Spurs'u yendi

Badem

Member
Maçtan önce Victor Wembanyama'nın her adımını filme alan muhabirlerden, heyecan verici anların yaşanacağından şüphe yoktu.

San Antonio Spurs'un sadece 11 maç kazandığını unutun; 1 numaralı draft seçiminin Los Angeles'ta Lakers'a karşı oynadığı ilk maç, sonuç her zaman bir olasılık olsa bile kesinlikle önemli bir olay olarak nitelendirildi.

Lakers sonunda 123-118'lik galibiyete ulaştı; Wembanyama ve bebek Spurs'a karşı yetenek üstünlükleri yadsınamaz.

Ancak Cuma günkü maç ek bir amaca hizmet etti. Lakers'ın muhtemelen önümüzdeki on yıl boyunca mücadele edeceği bir oyuncuyla Batı Yakası'nda tanışmanın ötesinde, bu, program şu ana kadarki en kritik süreçlerden birine girmeden önce bazı aksaklıkları çözmek için yapılan son atıştı.

Pazar gününden itibaren Phoenix'te Lakers sonraki dokuz maçının yedisini daha iyi sicile sahip takımlara karşı oynayacak; bir diğeri de Lakers'ı yeni yenen ve Batı'da 10. sıradan yükselen Golden State Warriors'a karşı.

Ve bu açıdan bakıldığında, Lakers'ın All-Star arasından sonra evinde oynadığı ilk maçta olumlu ve olumsuzluklar vardı.

Koç Darvin Ham'ın galibiyetten sonra takımıyla ilgili bir miktar hayal kırıklığını dile getirene kadar Wembanyama hakkında konuşmak bile istememesinin nedeni budur.

Ham, “Takımınızın sürekli olarak içeriye bakmasını, oyun oynamaya çalışmasını ve diğer takımı sizi rahatsız edici pozisyonlara sokmaya zorlamasını istiyorsunuz” dedi. “Geçiş sırasında geri koşmak ya da takımların iki ya da üç hücum ribaundu almasına izin vermek olsun, kendinizi o rahatsız edici pozisyonlara sokmuyorsunuz. Veya bilirsiniz, işimizi erken yapmadığımız için pozisyonumuzda olmadığımız için faul yapıyoruz. Ve sonra diğer uca inip idama güvenmemek.

“Bir sürü silahımız var ama küçük şeyler yapmazsak işe yaramazlar; topu geçişe aldığımızda hızlı koşmak, topu ters çevirmemek, mesafeyi korumak, ekranlara isabet ettiğimizden emin olmak gibi. avantaj yaratmak ve basit, kolay oyunu yapmak.”

Spurs'u yenmek için yeterince şey yaptılar ve Cuma günü sınav buydu. Oradan sonrası daha da zorlaşıyor.

LeBron James'in sahaya geri dönmesiyle hücum artmaya devam etti; o ve Anthony Davis, Rui Hachimura, Austin Reaves ve D'Angelo Russell'la birlikte namağlup ilk beşe liderlik ederek üst üste altıncı galibiyetine ulaştı.

James, 9 asist ve 7 ribauntla 30 sayı attıktan sonra “Kendimi oldukça iyi hissettim” dedi. “Dürüst olmak gerekirse rüzgarımın ne kadar iyi olduğuna daha çok şaşırdım. Ama ayak bileği iyi durumdaydı. Öyle yaptım. Sahaya çıkıp takımımın kazanmasına yardımcı olduğum için mutluydum. Bu çok önemliydi.”

Rahatsız edici sol ayak bileğinden tedavi gördüğü için Lakers'ın son iki maçını kaçıran James, Spurs defans oyuncularını sahada iterken hızla hücum ritmini yakaladı. Wembanyama'da oyunu kendisine benzer şekilde etkileyen birkaç oyuncudan biriyle karşı karşıya kalan Davis, kalede 28 sayı ve 13 ribaund kaydetti.

Russell 22 sayı ve 6 asistle katkıda bulundu. Hachimura 17 sayı ve 7 ribaund, Reaves ise 10 sayı ve 9 asistle oynadı.

Wembanyama hayal kırıklığına uğratmadı; beş top çalma, beş şutu bloklama ve sekiz asistle 27 sayı ve 10 ribaund kaydetti. Bu, NBA tarihinde bir oyuncunun beş kategoriden en az beşine sahip olduğu 22. “5'e 5” oyunuydu.

Bülten

Lakers'la ilgili her şey, her zaman.

İhtiyacınız olan tüm Lakers haberlerini Dan Woike'nin haftalık bülteninden alın.

Email adresini gir

Beni kaydet

Zaman zaman Haberler'tan tanıtım içeriği alabilirsiniz.

20 yaşında bunu başaran en genç oyuncu ve Lakers'a karşı bunu başaran ikinci oyuncu. (Vlade Divac bunu yapan tek Laker olsa da 1970'lerin sonlarından önceki kayıtlar düzensiz.)

Reaves gülerek “O 2,80 boyunda” dedi ve Wembanyama'nın kaç şutunu engellediğini saymayı bıraktığını söyledi.

James, “Onun tavanı yok” dedi.

Lakers'ın tavana ulaşması kesinlikle James'in ve takımın sağlığına bağlı. Ayak bileğine uygulanan tedaviyle ilgili herhangi bir ek ayrıntı vermedi ancak bunun rahatlama sağlayacağını ve sezonu mümkün olduğu kadar güçlü bir şekilde bitirmesine olanak sağlayacağını umduğunu söyledi.

James, “Bu birdenbire ortaya çıkan bir şey değildi” dedi. “Programı bilerek bunu aylar önce zaten planlamıştık. Yani sadece geçen Salı ile tam orada fırsat bulduğumuz günleri en üst düzeye çıkarmanın yollarını görüyorum [and] bugün burada oynadığımızda. Faydalı bir çalışmaydı.”