LeBron James emekli oluyor mu? Lakers yıldızı bunu düşünüyor olabilir

Badem

Member
Lakers yıldızı LeBron James, Pazartesi günü maç sonrası düzenlediği basın toplantısının sonunda yaptığı açıklamalarla insanları şaşırttı ve Lakers ile en azından 2023-24 sezonu için sözleşmesi olmasına rağmen sürpriz bir emekliliği içerebilecek belirsiz bir basketbol geleceğine işaret etti.

Ligin tüm zamanların skor rekorunu kırdığı NBA’deki 20. sezonunu nasıl değerlendireceği sorulduğunda James, geleceği hakkında şifreli bir mesajla bitirmeden önce birkaç farklı düşünceyi karıştırdı.

“Bence sorun yoktu. Başarılı bir yıl olduğunu söylemekten hoşlanmıyorum çünkü kariyerimin bu noktasında şampiyonluk kazanmaktan başka bir şey için oynamıyorum” dedi. “Biliyorsun, bir Konferans yapmaktan zevk almıyorum. [finals] dış görünüş. Ben yaptım, çok. Ve Finallere çıkmanın bir parçası olamamak benim için eğlenceli değil. Ama göreceğiz. Göreceğiz. İleride ne olacağını göreceğiz. Bilmiyorum. Bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse düşünecek çok şeyim var. Dürüst olmak gerekirse düşünecek çok şeyim var. Kişisel olarak basketbol oyununda ilerlemek için düşünecek çok şeyim var.”

James gelecek sezon yaklaşık 47 milyon dolar kazanacak ve 2024-25 için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir oyuncu seçeneğine sahip.

Nuggets seri taramasını tamamlarken Lakers, Pazartesi gecesi Crypto.com Arena’da Denver’a 113-111 yenildi.

Konuya yakın olan ancak alenen konuşma yetkisi olmayan kişiler, sezon boyunca James’in üzerindeki fiziksel ve zihinsel zararı kabul ettiler.

Kaybın ardından, James şüphesiz hamdı – özellikle Denver’a karşı oynadığı 40 sayılık oyun yeterli gelmeyince.

“Bir rakip olduğunuzda bu insan doğasıdır. Açıkçası sinirli. Her oyunda olduğun bu oyunlardan birini kapatamamak,” dedi James. “Biliyorsun, iki maç Denver’da, iki maç burada, biz kazanıyoruz. [in] her oyun. Devre arasında 15 sayı öndeydik. 36 sayılık bir çeyrekle bize vurdular, oyunun ivmesini yakaladılar. Hâlâ bir fırsatımız vardı ama gerilerde oyun yapamadık.

“Bu sinir bozucu kısım. Onlara şapka çıkarırsın. Dediğim gibi harika bir takım.”

Sezonun başlarında, takım hızla 2-10’a düşerken Lakers, Russell Westbrook’u çekirdeklerinin bir parçası olarak çalıştırmak için mücadele etti. James, kronik ayak bileği ağrısıyla oynayarak sonunda All-Star arası öncesinde skor rekorunu kıracaktı. 26 Şubat’ta ayağındaki bir tendonu yırttı ve “ayakların LeBron James’i” ile karşılaşması sayesinde ameliyattan kıl payı kurtuldu. 13 maçın ardından geri döndü ve Lakers’ın Batı Konferansı finallerine ulaşmasına yardımcı oldu.

James, USC için oynamayı taahhüt eden en büyük oğlu Bronny James ile profesyonel olarak oynama arzusundan sürekli olarak bahsetti.

James, oğluyla birlikte NBA’de oynamanın bir gol olduğunu uzun zamandır dile getiriyordu.

Pivot LeBron James, Pazartesi günü Denver Nuggets’a karşı 4. maçtan önce tanıtıldı.

(Gina Ferazzi / Haberler)

Bronny taahhütte bulunduktan sonra “Ben ciddiydim ve bu konuda hala ciddiyim” dedi. “Açıkçası bedenimi ve zihnimi zinde tutmaya devam etmeliyim. Aklımı düşünüyorum, en önemlisi. Aklım giderse, o zaman vücudum ‘Tamam, ne yapıyoruz?’ Yani, ama günün sonunda ben olsam da olmasam da bu ligde yapmam gerekeni yaptım ve oğlum yolculuğuna çıkacak. Ve yolculuğu ne olursa olsun, yolculuğu nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, kendisi için en iyi olanı yapacak.”

Lakers 14-21 iken Aralık ayı sonlarında uzun ömür ve olası emeklilik sorulduğunda, James oynamaya devam etme arzusundan bahsetti.

“Aklım onda olduğu sürece bu seviyede bir dakika oynayabileceğimi biliyorum. Şimdi, bu bana kalmış. Vücudum iyi olacak çünkü aklım onun içindeyse, vücuduma iyi bakıldığından emin olacağım ve çalışmaya devam edeceğim. Yani, ben bir kazananım ve kazanmak istiyorum,” dedi James, Heat’e verdiği o mağlubiyetin ardından. “Kazanmak ve kendime kazanma şansı vermek ve yine de şampiyonluklar için yarışmak istiyorum. Akron, Ohio’dan 18 yaşında bir çocuk olarak lige girdiğimden beri bu her zaman tutkum ve hedefim olmuştur. Ve oraya ulaşmak için adımlar gerektiğini biliyorum.

“Ama oraya vardığınızda ve oraya nasıl ulaşacağınızı bildiğinizde, bu seviyede basketbol oynamak sadece basketbol oynamak benim DNA’mda yok. Artık DNA’mda yok. Yani, ne olacağını göreceğiz ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca zihnimin ne kadar taze kaldığını göreceğiz.”

Pazartesi günkü yorumları, Lakers veya geleceği hakkında defalarca yan adım atmasının ardından, geçmişte verdiği tüm yorumlardan daha şifreli idi.

Kadroyu iyileştirmesi sorulduğunda “Gelecek yılı düşünmedim bile” dedi. “Bilmiyorum.”

Aynı sorunun farklı bir versiyonu sorulduğunda James, takımın yaklaşmakta olan serbest oyuncularından bahsetti.

Kadro belli değil dedi. “Açıkçası bu Rob [Pelinka] ve ön büro, sonbaharda ilerlemek için bu ekibi bir araya getirmenin en iyi yolunu bulacaklar. Ancak şu anda bir sözleşmeye bağlı olan çok yıllı adamlardan oluşan bir ekibimiz yok.

“Yani bilmiyorum, göreceğiz.”

Times personel yazarı Broderick Turner bu rapora katkıda bulundu.