Lakers, umarım LeBron James ile genç çekirdeği bir arada tutmayı planlıyor

Badem

Member
Darvin Ham ve Rob Pelinka, bir gece önce sona eren Lakers sezonunu tamamlamak için yerlerine doğru yürürken, Pelinka takımının koçuna döndü ve geleceğe baktı.

Salı dakikalarında Ham’a, “2 Nolu Kampanya bugün başlıyor,” dedi ve gelecek sezonun takımıyla ilgili vizyonunun bu sezon için sahip olduğu vizyona çok benzediğini açıkça belirtti.

Takımın büyük bir kısmıyla görüşmeden önce Pelinka, sürekliliği bu yaz takım için yüksek bir öncelik olarak gördüğünü söyledi – Lakers’ın elinde tutmak için çalışacağı büyük bir olası serbest oyuncu listesi.

Pelinka, “Şunu çok net söyleyebilirim: Niyetimiz, çekirdek genç adamlarımızı bir arada tutmak,” dedi. “… Birçok harika genç oyuncumuz var. Bulmacayı bir araya getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi, artık farklı bileşenleri olan yeni bir toplu iş sözleşmesi var. Bulmacayı şampiyonluklar için rekabet etmemize yardımcı olacak şekilde bir araya getirmek istiyoruz.”

LeBron James ve Anthony Davis, Denver Nuggets’ın Pazartesi gecesi Lakers’ı süpürmesini tamamlamasının ardından James’in emeklilikle ilgili düşüncelerine rağmen hala bu bulmacanın merkezinde görünüyorlar.

“Tekrar, [we] LeBron’un işlemesi gerekenleri işlemeye devam etmesi için zamanına ve alanına saygı duymak istiyorum. Ancak LeBron ve AD, bizim için iki sütun olarak, eğilmeye ve etrafında inşa etmeye devam edeceğimiz eşsiz bir kombinasyon,” dedi. “İkisi de kazanmak ve oyunu doğru şekilde oynamak isteyen inanılmaz yüksek karakterli oyuncular. Bu süperstar kombinasyonundan gurur duyuyoruz ve buna yatırım yapmaya devam etmek ve bu yıl yakaladığımız büyümeyi gelecek sezonda ilerletmek için yatırım yapmak istiyoruz.”

Lakers, Salı günü Davis ile bir araya geldi ve Pelinka kendisinin ve Ham’in, Pazartesi geceki mağlubiyetinden sonra basketbol geleceği hakkında “düşünecek çok şeyi” olduğunu söyleyen James ile yakında konuşacaklarını söyledi.

Pelinka’nın Salı günü yaptığı açıklamalara göre Lakers’ın geleceği, bu yılki Batı Konferansı ikincilerine çok benzeyebilir.

Austin Reaves, Rui Hachimura, D’Angelo Russell, Dennis Schroder ve Lonnie Walker IV, serbest oyuncu kadrosuna girmek üzere olan uzun Lakers listesi arasında yer alıyor.

Reaves’in serbest oyunculuğu, diğer takımların yanı sıra San Antonio Spurs, Houston Rockets ve Utah Jazz’ın ilgisini çekmesi beklenen genç guard ile en ilginç olanı olabilir. Lakers, Reaves’e yaklaşık 51 milyon dolar değerinde dört yıllık bir anlaşma teklif edebilirken, rakip takımlar neredeyse iki katını teklif edebilir. Ancak Lakers, Reaves’in sınırlı serbest oyuncu hakkı nedeniyle herhangi bir rakip teklifle eşleşebilir.

Reaves, “Yani, burada olmak istiyorum,” dedi. “Burası bana ev gibi geliyor.”

Reaves, draftsız kaldıktan iki yıl sonra playofflarda Lakers’ın ilk şutör guardı oldu ve ortalama 16.9 sayı, 4.4 ribaund ve 4.6 asistle oynadı. Lakers’ın, başka herhangi bir takımın teklifini karşılama konusunda agresif olmasının yanı sıra, Reaves’e her yıl verebilecekleri maksimum değeri sunması bekleniyor.

Lakers’tan Austin Reaves, Pazartesi günü Crypto.com Arena’da oynanan NBA Batı Konferansı finallerinin 4. maçında Denver Nuggets’tan Kentavious Caldwell-Pope’a üç sayılık atışta faul yaptı (solda).

(Gina Ferazzi / Haberler)

“Özellikle Austin inanılmaz bir yıl geçirdi. Bence Lakers için oynamanın kalbinde yatan şeyi gerçekten tanımlıyor,” dedi Pelinka. “O özverili, takımına öncelik veren bir adam. Spor salonunda yaşıyor. Büyük anı seviyor. Büyük anı karşılamayı başardı. Bence o öyle bir adam ki, anlaşması ne olursa olsun, onun kişiliğini değiştireceğini düşünmüyorum. Ve böyle yarışan, oyunu seven, takım arkadaşlarını seven adamlara şapka çıkaracağız.

“Bence onu bu serinin bir parçası olarak görmekten gurur duyuyoruz. Ve yine, belirli oyunculardan bahsetmeden, bu grubu sağlam tutmak, büyümek ve her yıl daha iyiye gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Lakers’ın, bu sezon son takas tarihinden önce Washington Wizards’a guard Kendrick Nunn ve üç ikinci tur draft hakkı göndererek aldığı Hachimura da kısıtlı bir serbest oyuncu olacak ve takım için bir öncelik olacak.

Denver Nuggets forveti Jeff Green, Lakers forveti Rui Hachimura'ya faul yaptı.

Denver Nuggets forveti Jeff Green, sağ, Lakers forveti Rui Hachimura’ya 18 Mayıs’ta Denver’da oynanan Batı Konferansı finallerinin 2. maçında hızlı hücumda faul yaptı.

(Wally Skalij / Haberler)

Hachimura, “En iyi anlardan biriydi ve bence iyi bir deneyim yaşadım,” dedi. “Biliyorsunuz, tabii ki LeBron, AD ve koçlardan çok şey öğrendim. … Evet, benim için harikaydı. Kariyerim için harika olacağını düşünüyorum.”

4. maç için yedek kulübesinden gelen Russell, playoff finalindeki rol değişikliğinin zor olduğunu ancak kendine olan güvenini veya bu yaz sınırsız bir serbest oyuncu olarak Lakers’a dönme arzusunu sarsmak için çok az şey yaptığını söyledi.

“Tam başarı. Dürüst olmak gerekirse, harika bir zamandı,” dedi Russell. “Geri dönüp bu pozisyonda benim kadar hazırlıklı olmak harika bir deneyim oldu, bunun için sırtımı sıvazlamak. Takımla uyum sağlamak ve ateşe atılmak ve anında çözmeye çalışmak ve Batı Konferansı finallerine ulaşmak, tam bir başarı. İstediğim zaman topun girmesi dışında hiçbir şeyden şikayet edemem. Ama bunun dışında zaman geçirmekten keyif aldım.”

Lakers'tan D'Angelo Russell, Golden State Warriors'ın savunmasına karşı potaya gidiyor.

Lakers’tan D’Angelo Russell, Crypto.com Arena’da Batı Konferansı yarı finallerinin 6. maçında Golden State Warriors’a karşı potaya gidiyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Schroder gibi diğer oyuncular geri dönmekle ilgilendiklerini ifade ettiler. Bu sezon minimum kontratta oynayan Schroder, geçen sezon Lakers’tan bir yıl ayrı kaldıktan sonra dönüşü için “bitmemiş bir iş” olduğunu söyledi.

Salı günü, bunu halletmiş gibi hissettiğini söyledi.

“Doğru yapmaya çalıştım ve bence kesinlikle başardık. Berbat bir sezon geçirdik” dedi. “… Elimizdeki her şeyi verdik. Sahip olduğum her şeyi verdim ve bence harika, harika bir sezondu.”

Lakers’ın sezon ortası değişiminin bir parçası olarak aldığı Malik Beasley, bir şeylerin yoluna girmesini umduğunu söyledi. Takımın 16.5 milyon dolarlık kontratında kullanabileceği bir seçeneği var. Lakers’ın ayrıca Jarred Vanderbilt ve Mo Bamba için garantisiz sözleşmeleri var.

Şimdi odak noktası, Lakers serbest oyuncuda rotasını çizmeden önce yaklaşan NBA taslağına kayıyor ve bu sezondaki pozitiflik, Ham’s ve Pelinka’nın ortaklığının ikinci yılında bir fırlatma rampası görevi görüyor.

“Bu sezonun büyüme ve öğrenme derslerinden şimdi gelecek yıl inşa etmeye dönüyoruz. Ve ilerlememizin devam ettiğinden emin olmak için,” dedi Pelinka. “Ama bence, o işe odaklanmaya devam edersen ve kendini ona verirsen, sonuçlar gelir ve benim kafam da orasıdır.”