Lakers LeBron James ve Bronny James ilk kez birlikte oynuyor

Badem

Member
PALMİYE ÇÖLÜ —

LeBron James şeritte hızla ilerledi ve sol eliyle çekiçle kaleye vurdu. Bir atışı reddetmek için havaya fırladı. 22. Yılın ilk gecesinde – sezon öncesi dönemde de olsa – pek bir şey değişmemişti ve James bir nesildir sahada yaptığı şeyleri yapıyordu.

Ancak Pazar gecesi ikinci çeyreğin başında son ve belki de en büyük numarasını açıkladı.

LeBron James ve en büyük oğlu Bronny, dört dakika dokuz saniyelik bir vardiya için ilk kez profesyonel olarak sahayı birlikte paylaştılar. NBA tarihinde ilk kez bir baba ve oğul birlikte oynuyordu.

LeBron James bu duygu hakkında “Gerçek değil” dedi. “Hala biraz alışmaya çalışıyorum ama oldukça hoş. İkimiz için ve özellikle ailemiz için oldukça güzel. Oldukça hoş. “

Maç sonrası beş dakikalık bir röportajda James altı kez “oldukça havalı” dedi.

Her ne kadar ikilinin ilk maçı normal sezonda birlikte oynayana kadar resmi NBA tarihi olmayacak olsa da, Pazar günü James'in sadece bir profesyonel olarak değil, aynı zamanda ligin en iyilerinden biri olarak uzun ömürlülüğünün en büyük kanıtının ilk bakışıydı.

Buna uygun olarak Pazar günü Bronny James'in 20. doğum günüydü.

Lakers koçu JJ Redick, oyunculara Pazar günü erken saatlerde onlarla birlikte oynamayı planladığını bildirdi.

Bronny James, “Bunun için oldukça heyecanlıydım” dedi. “Ama sahaya yeni çıktım ve dürüst olmak gerekirse takım arkadaşımla normal bir maç gibi hissettim.”

Lakers'ın ikinci tur draft hakkı olan Bronny James, büyük ölçüde kendisinin varlığının yarattığı heyecana ve babasıyla sahada geçirebileceği anlara kapılmamaya çalıştı.

Gülerek, “Her zaman 'Bu benim babam' diye düşünüyorum çünkü o tam anlamıyla benim babam” dedi. “Ben de oraya çıkıyorum ve oynadığımda o sadece takım arkadaşım. O noktada tek düşündüğüm şey bu.”

Kuruluşun içindeki ve çevresindeki insanlar için bundan daha fazlası var.

“Antrenmanda birlikte ikiye iki, ikili ikili mücadeleler yapmak gerçeküstü. Redick maç öncesinde “Onların birlikte sahada olması eğlenceli olacak” dedi. “Bu konuda heyecanlıyım. Tarihin bir parçası olduğum için çok onur duyuyorum.”

Lakers ikinci sezon öncesi maçını 118-114 kaybetti, bu da gecenin en büyük hikayesi değil.

NBA'deki bazı kişiler tarafından potansiyel bir dikkat dağıtıcı olarak görülen ikilinin birlikte oynamasının ilk getirileri neredeyse evrensel olarak olumlu oldu. Cumartesi günü D'Angelo Russell, NBA tarihindeki ilk baba-oğul ikilisinin saha dışındaki anlarını görmekten keyif aldığını söyledi.

“Bron'un fırsat bulduğunda söylediği bilgece sözleri bir bakıma görüyorsunuz. Küçük çocuğunu bir kenara çekiyor, fırsat buldukça mücevherlerini düşürüyor” dedi Russell. “Demek istediğim bu bir sır. Bu testte hile yapmak değil mi? Bütün cevapları bilen biri var.”

Bronny James için, NBA'deki en büyük hikayelerden birinin parçası olmaya kapılmadan bu antrenman kampına katkıda bulunarak kendi adını duyurmaya çalışan Bronny James için tüm bunlar ikincil görünüyor.

“Dürüst olmak gerekirse size (nasıl omurgada kaldığımı) anlatamam. Bilmiyorum. Çok fazla,” dedi Bronny James. “Etrafta pek çok şey dönüyor. Sadece işimin ne olduğuna ve ne yapmam gerektiğine odaklanmaya çalışıyorum. Beni ayakta tutan şeyin bu olduğunu hissediyorum.”

Pazar günü ikili, bu başarıyı tam olarak yakalayabilecek türden bir öne çıkan an sunamadı. En yakın noktaya geldikleri an James'in topu Bronny'ye atmasıydı ancak Lakers'ın çaylak guardı üçlüğü kaçırdı.

Redick, “Küçük taraftaki üçüncü kanadın (dribling eli kapalı) içeri girdiğini gerçekten umuyordum” dedi. “Harika bir an olurdu ama birlikte çok vakit geçireceklerine eminim.”

LeBron James, Paris Olimpiyatları'ndan bu yana ilk maçında hiçbir acele belirtisi göstermedi ve ABD Takımı'ndan takım arkadaşları Anthony Davis, Devin Booker ve Kevin Durant ile sahayı paylaşmasına rağmen sahadaki en dinamik oyuncu gibi görünüyordu.

James, 16 dakikada 12 sayının 8'ini 5 ribaund ve 4 asistle tamamladı. İkinci yarıda oynamadı. Maça smaçla başlayan Davis, 17 sayı ve 8 ribauntla maçı tamamladı.

Davis, “Hiçbir ritmi kaçırmamışım gibi hissettim” dedi.

16 sayı farkla önde olan Lakers, ikinci yarıyı 61-45 önde kapattı. Yine de maç sonrasında çoğunlukla iyi duygular yaşandı. Takım Cuma günü Minnesota'ya yenildiği maçtan daha iyi oynadı. Redick'in yeni sistemine daha iyi uyum sağladı. Ve en başarılı oyuncusu ve oğlu için özel bir anın tadını çıkardı.

LeBron James, “Moladan çıktığımızda ve o tam sahaya çıktığında ben de yukarı çıktım, çünkü benim adamım topu dışarı atıyordu, yan yana durduk” dedi. “Ve ona bir nevi baktım ve sanki 'Bu 'Matrix' falan mı?' gibiydi.

“Gerçek gibi gelmiyordu.”