Lakers evine dönüyor ve daha sağlıklı olabilir

Badem

Member
LeBron James ve Rui Hachimura evde hastaydı. Anthony Davis arkada yaralı ayak bileğini tedavi ettiriyordu. D'Angelo Russell ve Jaxson Hayes tam antrenmana katılacak kadar sağlıklı değillerdi.

Ve yine de iyimserlik vardı.

Cuma, Lakers'ın gerçekten paketlerini açıp rahatlayabildiği, NBA'in zorluklarının ve seyahat programının sezonun en uzun dönemi için yavaşlamak üzere olduğu bir sürecin başlangıcı oldu. Cumartesi gününden itibaren Sacramento'ya karşı oynayacakları sonraki 14 maçın 11'i Los Angeles'ta oynanacak. On tanesi evinde olacak (biri Lakers'ın Clippers'a karşı ilk Intuit Dome maçı olacak).

Cuma günkü NBA maçlarına girerken Lakers (17-13), Batı'daki çoğu Utah Jazz ile berabere kalarak, konferans rekoru kıran 17 deplasman maçına çıktı. Yalnızca Detroit Pistons ve Indiana Pacers daha fazla deplasman maçı oynamıştı.

Antrenör JJ Redick antrenmandan sonra “Birlikte oynadık, doğru şekilde oynamaya çalıştık” dedi. “Oyun planı disiplinimizin gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ekibimizin geldiği nokta hoşuma gidiyor. Ekibimizin trend olduğu noktayı seviyorum. Tamamen sağlıklı olduğumuzda bundan gerçekten hoşlanacağım.

Hachimura ve James'in hastalıkları nedeniyle cumartesi günü sorguya çekilecek. Davis ayrıca Noel'in ilk çeyreğinde yaşadığı ayak bileği sakatlığı nedeniyle şüpheli olarak listelenecek. Maçtan sonra Haberler'a “iyi” olmayı beklediğini söyledi.

Golden State Warriors karşısında galibiyeti kaçıran Russell, Cuma günkü antrenmanın temassız kısımlarında burkulan başparmağıyla yer alabildi ve Kings'e karşı geri dönüş yolunda görünüyordu (13-18). Sağ ayak bileğindeki art arda sakatlıklar nedeniyle 10 Kasım'dan bu yana yalnızca bir kez forma giyen Hayes de antrenmanların bazı temassız bölümlerine katıldı. Redick'in onu “günlük” olarak adlandırmasının ardından geri dönmeye yakın görünüyor.

Redick, Hayes'in Cuma antrenmanlarında “iyi hareket ettiğini”, Lakers'ın yedek kulübesine dinamik bir uzun adam eklemeye yaklaştığını söyledi.

“Bizim için ofansif bir şekilde, sadece pota koşusu, bir hareketten diğerine büyük bir hızla geçme hızı. Yarı sahada perdeleme, yuvarlanma ve ikinci harekete geçme konusunda gerçekten çok iyi. Ve [Russell]Redick, Lakers'ın Hayes olmadan neler kaçırdığını söyledi. “Sonra defansif olarak sakatlanmadan önce bizim için en iyi esnemeyi sergiledi. Her iki tarafta da harika olduğu ve aynı zamanda çöktüğü dört veya beş maçlık bir süreç yaşadı. Bizim için hücum ribauntları alıyordu. Bu yüzden onu özledik.”

Lakers'ın bu sezon henüz oynamamış olan Christian Wood ve Jared Vanderbilt için takvimleri yok. Ancak Redick, iç sahadaki bu maçlar sırasında her ikisinin de geri dönmesini umduğunu söyledi.

6 Şubat'taki son takas tarihinden önce kadroya ilişkin olası değerlendirmeler sorulduğunda Redick, Lakers kadrosunun tamamının mücadele için yeterince iyi olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Soymak [Pelinka, GM] ve ben sürekli konuşuyoruz ama benim odak noktam bu gruba koçluk yapmak ve bu grubu en üst düzeye çıkarmaya çalışmak,” dedi Redick. “Açıkçası bu grup sağlıklı olduğunda rekabet edebileceğimize inanıyorum. Yapılacak bir hamle varsa yapılacak bir hamle de vardır ama ben bu gruba odaklandım.”