Lakers, Dorian Finney-Smith'ten ve onun “önce kazanma” enerjisinden övgüyle söz ediyor

Badem

Member
Dorian Finney-Smith'in Lakers'a katılmasından dört gün sonra JJ Redick, bir gencin aptalca olduğunu düşündüğü bir şeyi tekrarlarken kullandığı küçümseyici sesi kullanarak, en yeni oyuncusunun söylediği bir şeyle alay etti.

Bir gün sonra, Lakers'ın Hawks'ı yenmesinin ardından Redick, ilk yarı performansını “berbat” olarak nitelendirdi. Geçen hafta Lakers, Celtics'i mağlup ettikten sonra Redick, bir iltifat sırasında Finney-Smith'in iki şut denemesinin “daha önce hiç basketbol topuna dokunmamış gibi göründüğünü” söyledi.

Biraz sert, değil mi?

“Evet,” dedi Finney-Smith. “Bunu sevdim.”

Ha?

Finney-Smith Haberler'a “Sadece, bilmiyorum, bana karşı daha dürüst olan insanlara saygı duyuyorum” dedi. “Gerçekten önemsediklerini bu şekilde anlayabilirsiniz. Ve benim annem de öyle.

“… O oynamıyor. O yapmıyor.”

Takımdaki ilk ayında Lakers'ın kimliğinin değişmesine yardımcı olan oyuncu Finney-Smith'in üzerini örtecek hiçbir şey yok. Ve koçun söyleyebileceği hiçbir şey, üst üste birkaç kötü maçın ardından annesinden alacağı mesajlarla yarışamaz.

“Enerjiyle boğuşuyormuşum gibi hissettiğimi söyledi çünkü bu kontrol edebileceğin bir şey. Bana anlatacak,” dedi Finney-Smith Cumartesi günü Lakers'ın Warriors'ı yenmesinin ardından kıkırdayarak. “…. Şimdi olduğu gibi 'Hücum ribaundunuz yok' diyecek.”

O ciddi. En azından Redick, iftiralarının bir kısmının şaka amaçlı olduğunu söyledi.

“Soyunma odasında bunu yapabileceğiniz bir adamın olması daha kolay. Çünkü aslında bunun grup için iyi olduğunu düşünüyorum. Grup açıkça şaka yaptığımı biliyor. Şaka yaptığımı biliyor,” dedi Redick. “Birlikte oynadık, kısa sürdü. Ama ikimiz de Virginia'da büyüdük. İkimiz de devlet lisesinde basketbol oynadık. İkimiz de oynadık [AAU coach] Boo Williams. Ortak bir deneyim yaşadık.

“Onun öyle olduğunu biliyorum, nasıl bir bağlantıya sahip olduğunu ve buna dayanabileceğini biliyorum. Ve hepsi çok eğlenceli. Sanırım ilk günden itibaren ondan neye ihtiyacımız olduğunu biliyor. Ve bunu gerçekten yüksek bir seviyede yaptı.”

Lakers forveti Dorian Finney-Smith, 5 Ocak'ta Houston Rockets'a karşı şut atıyor.

(Ashley Landis / Associated Press)

NBA'de takas için son tarih olan 6 Şubat yaklaşırken, Finney-Smith'in Lakers üzerindeki etkisi hem somut hem de soyut oldu; tecrübeli oyuncu Lakers'a sahada defansif dayanıklılık ve üç sayılık atışlar kazandırdı ve halihazırda bulunduğu soyunma odasında varlığını harekete geçirdi. favori haline gelmek.

Bu, Lakers'ın oynamak istediği stile ve yaratmaya çalıştığı kültüre uygun bir oyuncu bulmak için gelecekte yapacağı hamleler için bir şablon.

Shake Milton, “En iyi yapıştırıcı adam” dedi.

Finney-Smith'in Perşembe günü Jayson Tatum'a karşı savunması ve Cumartesi günü Warriors'a karşı gösterdiği performans, Lakers'a onunla takas edilmeden önce sahip olmadıkları şeyleri kazandırdı. Üç sayılık atışlara agresif bir şekilde yaklaşıyor. Bir hücum oyuncusunu savunurken defalarca topu serbest bırakmaya çalışıyor. Hücumda az bakım gerektirir, her zaman şut atmaya hazırdır ve bir dokunuş alamadığında her zaman geri adım atmaya ve savunmaya hazırdır.

Ve asla sessiz kalmıyor; haberlere sesleniyor, takım arkadaşlarına tezahürat yapıyor, sessizliğin dışında her şey var.

“Enerji verici olmaya çalışıyorum. O yüzden susmuyorum. Sadece konuşuyorum. Ve elimden geldiğince sesimi duymanızı sağlayacağım,” dedi Finney-Smith. “Ve bu olamaz [LeBron James] Ve [Anthony Davis] konuşmayı yapıyor. Kararları vermesi gereken onlar. Bir sürü şey aldılar [to handle]. Böylece geri kalanımız enerji verenler olabiliriz.

Ve bulaşıcı oldu.

“Konuşma gerçekten bulaşıcı ve bence sertlik. Birkaç hafta önce liderlik bileşeninden bahsettiğimde asıl anlatmak istediğim şey buydu. Evet. Hepimiz lideriz” dedi Redick. … “Max Christie, 21 yaşında olman bir şekilde liderlik yapamayacağın anlamına gelmiyor. Ve bu benim için Dorian'ın liderlik etmesi gibi. Onun liderlik versiyonu farklı görünüyor [Austin Reaves’] lider versiyonu, [which] LeBron'un liderlik versiyonundan farklı görünüyor. Ve bence en büyük şey şu ki… bu başka kimseye gölge düşürmüyor. NBA'de başka kimseye gölge düşürmüyor. Ancak Doe, kendisi gibi, oyuncu ve kişi olarak da rahat. Ve benim tecrübelerime göre… böyle olan insanlar, buna yönelirler. İnsanlar bunu takip etmek istiyor. Doe budur.”

James, Finney-Smith'in “tam olarak ihtiyacımız olan şey” olduğunu söyledi. Reaves, tecrübeli oyuncunun “harika” olmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

Lakers, 31 Aralık'taki ilk maçından bu yana, beş oyuncunun daha fazla dakika oynamasına rağmen, Finney-Smith'in dakikalarında rakiplerinden 51 puan daha iyi durumdaydı; bu Lakers'taki en iyi reytingdi.

Ve bu onun değerinin sadece bir kısmı.

“Basketbol tarafını unutabilirsin. Enerjisi, kişiliği. Soyunma odasına girdiği ilk günden itibaren onun önce kazanma zihniyetine sahip bir adam olduğunu anlayabilirsiniz. Yani ne zaman böyle bir adamı karşınıza çıkarsanız, o da Shake de aynı şekildedir. Kazanmayı ve kazanmamıza yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmayı önemsiyorlar” dedi Reaves. “O halde basketbol sahasında yaptıklarının pozitif yanlarını da hesaba kattığınızda, bu her şeyi daha da iyi hale getiriyor. Uzun, çok yönlü, açık atışlar yapabilen defans oyuncusu, oyunu doğru şekilde oynuyor. Devam edebilirsin ama sanırım onda en çok hoşuma giden şey kişiliği

“O özverili bir adam, herkesi önemsiyor, kazanmak istiyor ve genel olarak gerçekten çok iyi bir adam.”