Lakers antrenörü JJ Redick, Austin Reaves'in savunma zekasını fark etti

Badem

Member
Koç JJ Redick, Austin Reaves'in oyununun erdemlerini ve Lakers'ın savunmadan biraz daha fazlasını istediğini övmeye başladığında, Redick ayrıca savunma kelimesinden de bahsetti.

Hayır, Reaves kilitlenmiş bir savunma oyuncusu değil, ancak Redick'e antrenman kampında ve ilk iki sezon öncesi maçında nasıl savunma yapacağını bildiğini gösterdi.

Redick, Lakers'ın Salı günkü antrenmanından sonra şunları söyledi: “Savunmada beceriksiz olduğunu hiç düşünmemiştim ama bu konuda kıçını yırtıyor.” “Ne yapması gerektiğini biliyor. Kendisi doğru noktalarda. Yön değiştirmesi gerekiyorsa sapar. Eğer onun alçak adam olması gerekiyorsa, o alçak adamdır. Eğer çivinin üzerinde olması gerekiyorsa, çivinin üzerindedir. Basketbol sahasında gerçekten çok iyi şeyler yapıyor.”

Reaves medyaya konuştuğunda kendisine Redick'in yorumları söylendi. Reaves kaşlarını kaldırdı ve gülümsedi.

“Yani iyi savunma yaptığımı mı söyledi, yoksa hayır mı?” Reaves sordu.

Bir bakıma evet, Reaves'e söylendi.

“Ah, öyle mi söyledi? Vay canına,” diye yanıtladı Reaves.

Redick, Reaves'in savunmada nerede olması gerektiğini bildiğini söyledi. Reaves bunun iyi bir şey olduğunu mu düşünüyor?

“Evet, öyle umuyorum. Reaves, “Doğru noktada olmamaktan iyidir” dedi. “Hayır, bence bu sadece bir temele sahip olmak, bir sisteme sahip olmak, rotasyonun tam olarak nerede olacağını, nerede olmanız gerektiğini, yardımın nerede olacağını tam olarak bildiğiniz zaman. Topu korurken, 'Pekala, biraz daha agresif olabilirim çünkü Alzheimer hastasıyım' diye bilmek size iyi bir his veriyor. [Anthony Davis] arka sırada ve onun orada olacağını biliyorum. Ama sadece AD değil, köşeye atlarlarsa X olur [teammate] orada olacak.'

“Yani, yaptığımız işe ve koyduğumuz temele inanmak benim için en büyük şey.”

Reaves, Lakers'ta geçirdiği üç yıl boyunca pek çok şey yapma yeteneğini gösterdi. Hücumda koşmayı başardı, asist için doğru pasları yaptı, üçlük attı, koridoru sürdü ve şamandıralara şut çekti.

Redick'in Reaves'ten istediği daha çok şey var.

“Sezon dışında çok konuştuk. Bunu zaten spor salonunda gördük,” dedi Redick. “Kariyeri boyunca şu ana kadar seçebileceği belirli bir tür pasta ve bir menü vardı. Ona menüde biraz daha yer vermeye çalışacağız. Onu biraz daha dinamik hale getir. Aslında 'şok oldum' diyemem. [but] Topsuz alanda bu kadar çok şey yapabileceğine gerçekten çok şaşırdım. Harika bir pasör. Hem topun dışında hem de topun içinde tempo yaratabiliyor. O gerçekten dinamik bir hücum oyuncusu.”

Daha fazla üçlü lütfen

Redick, Lakers'ın bu sezon maç başına 50 üçlük atması gerektiği konusunda şaka yaptığını ancak 40'ın iyi bir sayı olduğunu söyledi.

Geçen sezon Lakers maç başına 31,4 üçlük atarak NBA'deki en az üçüncü takım oldu. 11,8 ile en az yedinci sırada yer alırken, %37,7 ile sekizinci sırada yer aldılar.

İki hazırlık maçında 72'ye 21 (%29,1) çıktılar. Yani Lakers üçlük atıyor ama yeterince kazanamıyorlar. Perşembe günü Milwaukee'deki sezon öncesi maçında Bucks'la karşılaştıklarında bir şans daha elde edecekler.

Redick, “Evet, bence 40 çok fazla, ama eğer iyi sayılar üretiyorsanız bu çok büyük bir sayı” dedi. “Maç başına beş ya da altı üçlük ortalaması daha almamızı istiyorum. Ancak bu üçleri nasıl ürettiğimiz konusunda dikkatli olmalısınız.

“Aslında güzel görünme konusunda oldukça iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. İlk yarıda top sürmeden geçiş yapan birkaç zorlayıcı oyuncu vardı. İkinci yarıda birkaç hücum ribaundu aldık ve belki de topun hareketini devam ettirip daha iyi bir şut yakalayabilirdik diye düşündüm. Genel olarak hazır şut atma ve iyi üçlük atma zihniyetini seviyorum.”