Kobe Bryant Anma: Okuyucular Trajik Günün Düşüncelerini Paylaşıyor

Badem

Member
26 Ocak 2025 4 am PT

Kobe Bryant ve kızı Gianna, 26 Ocak 2020'de Newport Beach sakinleri John, Keri ve Alyssa Altobelli ile birlikte bir helikopter kazasında öldü; Sarah ve Payton Chester; Christina Mauser ve Ara Zobayan.

Trajedinin beşinci yıldönümünde Times, okuyuculardan ölümü ve hayatının kendilerine olan etkisini duyduklarında nerede oldukları hakkındaki düşüncelerini paylaşmalarını istedi.

Steve Yasbek'ten: Bekleme odasında araba yıkamıştım ve televizyonda son dakika haberleri geldi. Sihirli Johnson'ın HIV olduğunu duyduğumda kalbim aynı şekilde battı ve ölümünün yakın olduğunu düşündüm. Kobe sadece Basketball hayatını buluyordu. Korkunç bir trajedi.

Virginia Wax'tan: Çok sisli günde Tarzana'daki evden çalışıyordum. Düşük uçan bir helikopter duyduğumu sanıyordum ama bezelye çorbasında bir vekin uçamayacağını düşündüm, bu yüzden akıldan uzaklaştırdı. O günün ilerleyen saatlerinde Kobe, kızı ve diğerlerinin çökmesi ve ölümünün haberlerini aldım ve sonra yayınlanmış uçuş yolunu görünce şok oldum çünkü bir helikopter duydum. Ne yazık ki Kobe evimin üzerinde düşük uçuyordu. Onları duyduktan kısa bir süre sonra gittiler. Ne kayıp!

Mitchell Schwartz'dan: Sepulveda Havza Softbol Kompleksi'nde 9: 00'da Koreatown yakınlarındaki evimden tepeden geçtim ve 8:40 civarında sahaya geldim, beni biraz şaşırttı. Temizleyeceğini düşündüm ama asla olmadı. Oyundan sonra eve giderken kötü haberi duydum.

James Havas'tan: Bu ani ürperti aldığımda altıncı delikteydim. Partnerim salladığım için beni kızdırdı. Telefonumu aldım ve haberleri gördüğümde hemen oynamayı bırakmam gerekiyordu. Önümüzdeki 30 dakika boyunca arabamda oturdum ve ne olduğunu anlamaya çalışmak için tüm istasyonlarda ayarladım. Evde gözyaşları içindeydim. O günü asla unutmayacağım.

Bob Long'dan: Buenos Aires'deydik. Hemen sürücünün ağladığını, neredeyse ağladığını fark ettim. “İyi misin?” Diye sordum. Kobe Bryant'ın bir helikopter kazasında öldüğünü söyledi ve sonra bana İspanyolca, çoğu zar zor anlayabildiğim, Kobe'yi neden oyunu oynamanın en iyisi olarak gördüğünü söylemeye devam etti. Açıkçası oyunun ve Kobe'nin büyük bir hayranıydı. Kısacası, hem eşim hem de ben gözyaşlarımızdaydık.

George Legg'den: Kaza sabahı, eşim ve ben yerel spor salonumuzda çalışıyorduk. [alert] Kobe'yi içeren bir kaza hakkında. Eğitmenler, aerobik stüdyodaki TV'leri derhal kazanın bildirildiği yerel haberlere ayarladılar. Eğitmenlerden biri olan Mike'ın adı, mola odalarından çıkan eşime neler olduğunu sordu ve ona Kobe'nin bir helikopter kazasında öldüğünü söyledi. Mike'ın şok ve üzüntü tepkisini asla unutmayacağım ve eşime, gelecekte Kobe'nin adını ne zaman duyduğunda, ona ne olduğunu söylediğinde her zaman o anı hatırlayacağını.

JHO Christian'dan: Toronto'da bir Pazar öğleden sonra olduğunu hatırlıyorum. Filipinler'de doğup büyüdüm ve 2016 yılında Kanada'ya taşındım. O zaman çalışıyordum ve ara verdiğimde haberi gördüm. Önce Twitter'a giderek kontrol etmeliydim ve arkadaşlarım ve ailem beni arıyorlardı. Bana hemen vurmadı, ama otobüsten eve döndüğümde ağlamaya başladım. Çocukluk kahramanım Kobe Bryant'ın gittiğini fark ettim. Kobe'ye bir baba gibi davrandım çünkü bir tane olmadan büyüdüm. Onun bir röportajı her televizyonda olduğunda, her şeyi izlerdim. Benim için çifte bir çifte gibiydi çünkü kişisel bir sorunla da uğraşıyordum. Sonra bu oldu ve beni gerçekten ezdi. Ama hayatımın geri kalanında Kobe'yi hatırlamaya karar verdim. “Mamba 4 Life” yazan bir dövme aldım. Beni tanımıyordu, ama yaptığı her şeyin hayatım üzerinde büyük bir etkisi olacak. Bir şeyin sadece küçük bir şey olduğunu düşünsek bile, hepimizi vermemiz gerektiğini öğrendim. Mamba zihniyeti bu. Hala her yıl doğum gününde veya 26 Ocak'ta vurgularını izliyorum. Onu hatırlayarak hep gözyaşlarına bakıyorum.

Robert Stein'dan: O sırada arabamı ve kız arkadaşımı sürüyordum. Bana ne yaptığımı sordu ve ona araba kullandığımı söylediğimde “lütfen çek” dedi. Sonra bana ne olduğunu söyledi. İnançsızlıktaydım. Radyoyu açtım ve haberi duydum. Bana çok üzülüyordu. Haftalarca inanmak istemedim. Beni en çok etkileyen şey, basketbol hayranı olmayan birçok kişi tarafından ifade edilen büyük üzüntü ve Kobe'nin diğer NBA oyuncuları, antrenörleri vb.

Junior Alvarez'den: Bu yazarken boğazımda yetişen düğüm gerçek. Gerçek ve o sabahtan beri dağılmadı. Güzel güneşli ve havalı bir sabah oldu ve ailem ve ben Palos verdes boyunca kıyı şeridi zevk. Telefonum bir haber uyarısı ile cebimde vızıldadı. Bir helikopter kazası ve Kobe hakkında bir şey? Hayır, olamazdı. Sadece daha fazla sahte haber, değil mi? Aniden çok yavaş bir telefonda parmaklarla aniden çok şişman olan çok küçük bir ekranda telefonuma yazmaya çalışıyorum.

Ve işte oradaydı. Detaylar yavaş geliyorken, haberler önümdeki bir ekranda onaylandı. Tüm yolcuların yok olmasından korkuyordu. Sis muhtemel suçluydu. Yukarı baktım ve karıma koştum. Evet koştum ve onu bulduğumda söyleyebileceği tek şey “Sorun nedir?”

Dışında, aradığım şey bana bunun bir yalan olduğunu söyleyecek biriydi. Bunun gerçekleşmediği ve bir tür şaka, hata ya da gerçekten başka bir şeydi. Telefonu sadece aynı haberleri bulmak için harekete geçti. Kayınbiraderime gittim ama aynı üzücü bilgiye sahipti ve dünyam kendi başına bir sis haline geldi. Kobe sadece bir spor figürü değildi. LA'yı pek çok şekilde somutlaştırdı. Latina karısı, bir takımla 20 yıllık kariyeri, Hollywood'a girmesi ve hayır işleri. Sihirli adamın kendisi tarafından şövalye olan la kraliyet ailesiydi.

Yani, evet, yerli bir Angeleno olarak kaybı derin bir kesimdi. Öyle ki, o zamandan beri nadiren vurgularına tıklıyorum. Üç kızının baba olmadan olacağını ağıtsız olarak geçmiş büyüklüğünü izleyemiyorum. Dünya, en iyisi henüz gelmemiş bir adamdan soyuldu. Bir gün çember makarasının tadını çıkarmayı umuyorum. Ama üzüntü her zaman kalacaktır.