JJ Redick, Lakers'a meydan okuyor ve Lakers da Heat'i yenerek karşılık veriyor

Badem

Member
JJ Redick bunu Çarşamba sabahı yaptı ve Lakers'a bağlantı ve iletişimin önemini hatırlattı.

Arenada onlara bir kez daha, takımının Miami Heat'le ve baskın bir serinin ortasındaki seri golcü Tyler Herro ile karşılaşmak üzere olduğunu söyledi.

Ve sadece sürmedi.

Herro, tıpkı Miami'de Lakers'ı mağlup ettiğinde yaptığı gibi, çok açıktı ve çok sık şut üstüne şut atıyordu; koçunun son zamanlarda onu Stephen Curry ile karşılaştırmasına neden olan türden bir gerginlikti bu. Lakers savunmada mağlup oldu. Bu onları hücumda cansız hale getirdi.

Devre arasında çok gerideydiler.

Redick Çarşamba günü en az üçüncü kez oyuncularına onlardan ne istediğini söyledi. Savunmada konuşmak zorunda kaldılar. Birlikte savunma yapmak zorundaydılar. Ve eğer bunu yapmazlarsa, art arda dördüncü yenilgileriyle karşı karşıya kalacakları neredeyse kesindi.

“Şematik olarak değiştirdiğimiz hiçbir şey yoktu” dedi. “Takımımıza daha fazla konuşması ve daha sıkı oynaması için yalvardım.”

Ve sonunda battı.

Gardiyan Austin Reaves, “Bu tam da ihtiyacımız olan mesajdı” dedi. “Ve bence en önemlisi, gruba ulaştı.”

Lakers savunmaya hücum etti, boşta kalan toplara daldı ve top kayıplarını zorladı. Miami'nin alanına karşı hücumda topu paylaştılar, hassas kesmeler ve sıkıştırılmış paslarla topu parçalara ayırdılar. Heat'i kapatma zamanı geldiğinde Lakers, 3 Ocak'tan bu yana ilk kez 117-108'lik galibiyetin son rötuşlarını yapmak için LeBron James'e güvendi.

Takım kendini üçüncü çeyrekte bulurken, Anthony Davis boş bir top için atladı. Reaves hızlı bir hücumu tetikledi. Rui Hachimura potaya hücum etti ve James sonunda açık üçlük attı; Redick'e gün boyunca yaptığı tüm vurguların işe yaradığını gösteren türden bir oyundu.

“Bugün liderlikle ilgili toplantımızda tüm takıma meydan okudum” dedi. “Ve liderlik – insanlar konuşmayı, açıkça yüksek sesle konuşmayı, grup halinde konuşmayı, her ne olursa olsun düşünürler. Bu kesinlikle bir liderlik biçimidir. Ancak liderliğin birçok biçimi vardır. Ve bence konuşmak bir basketbolcu olarak işin gereğidir. Konuşmak işin gereğidir.

“Fakat liderlik defansif açıdan sıkı bir oyun oynayabilir. Liderlik sorumluluk almak olabilir. Liderlik basketbolla ilgilenmek olabilir. Her şey yapmanız gereken şeyin liderliği ve sahiplenmesiyle ilgilidir. Bu senin işin. Benim için liderlik budur. Ve bu benim için AD'nin liderliğine harika bir örnek; sıkı bir oyunda sahaya ilk çıkan olmak. Bizim için ivme kazandıran bir oyun.”

Lakers, Pazartesi gecesi üçüncü ve dördüncü çeyrekte San Antonio'ya mağlup olmasının ardından ikinci yarıda Miami'yi 63-42 mağlup etti.

Çarşamba günkü galibiyet pek çok açıdan büyümenin bir işaretiydi; Lakers yapmadığı şeylerin sorumluluğunu üstleniyordu, birden fazla oyuncudan dengeli bir üretim elde ediyordu ve küçük şeyleri görmezden gelmediği için kazanıyordu.

Hachimura Lakers'a 23 sayıyla liderlik etti. Geride kalan süreçte art arda yedi sayı atan James 22 ve dokuz asist yaptı. Davis maçı 22 sayı, 11 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve 2 blokla tamamladı.

Max Christie 16 sayı, Reaves 14 sayı, 14 asist ve 3 top çalmayla oynadı.

Davis, “Yukarıda ya da aşağıda olmamızın bir önemi yok, ön sıralarda olamayız” dedi. “Ve ayağa kalktığımızda, işte o zaman birbirimize bağlanıyoruz. Düştüğümüz anlarda bile birbirimize en çok bağlı olmamız gerekiyor. Sanırım bu gece, ikinci çeyrekte bile, onlar bu koşuya çıktıklarında hala bağlantı kurabildik. Devre arasına girdik, ayarlamalar yaptık, birlikte kaldık ve ikinci yarıda çıkıp stoperler bulabildik.”

Gabe Vincent, eski takımına karşı yedek kulübesinden 14 sayı atarak Lakers'a kıvılcım yarattı ve Jaxson Hayes, 2 Ocak'ta ayak bileğinden sakatlandıktan sonra en iyi maçını çıkardı.

Her ne kadar Redick'in mesajı Çarşamba günü ulaşmış olsa da, Lakers'a (21-17) çok ihtiyaç duydukları galibiyeti getiren şey, oyuncuların Heat'e karşı yaptıkları gol oldu.

Redick, “Grupta güç var ve bağlantıda olmanın gücü var” dedi. “Ve her basketbol maçında ters giden pek çok şey var ve bağlantıda kalmanız gerekiyor. Ve bu gece harika bir iş çıkardığımızı düşündüm.

“Antrenör kadromuzun hepsi harika bir iş çıkardılar. Ama bu gece oyuncularımız vardı. Mesela onlara kredi vermeliyim. Kursta kaldılar. Bağlantıda kaldılar. Kararlılık gösterdiler. Bu gece onlardı.”