D’Angelo Russell, sakatlığının ardından Lakers’ın sıcak startını yeniden başlatmaya hazır

Badem

Member
Perşembe günü tam bir antrenman yaptıktan sonra, sağ ayak bileği burkulması nedeniyle son altı maçta forma giyemeyen D’Angelo Russell, Cuma günü Crypto.com Arena’da Toronto Raptors’a karşı Lakers için oynamaya müsait olacak.

Russell, son iki haftadır ayak bileğinin iyileşmesine izin vermek için oturduktan sonra “iyi” ve hazır olduğunu söyledi.

“Maalesef biraz ara verdim, ancak oraya geri dönüp katkıda bulunmaya hazırım” dedi.

Russell, 23 Şubat’ta Golden State Warriors’a karşı acayip bir kaza sonucu sakatlandı.

Bir Warriors basketinin ardından topu saha dışına çıkarırken, Russell geri adım attı ve Golden State’den Donte DiVincenzo’nun ayağına bastı.

Russell, bu kadar uzun süre dışarıda kalacağını düşünmediğini söyledi.

Russell, “Bileğimi yuvarladım ve geri döneceğimi düşündüm,” dedi. “Ama tabii ki herkesin vücudu farklı ve benim düzelmem için biraz daha zamana ihtiyacım var.”

Minnesota Timberwolves’tan satın alındığından beri Lakers’la oynadığı dört maçta Russell, 13.5 sayı ve 5.0 asist ortalamaları tutturdu.

Sahadan %44.2, üç sayılık mesafeden %35.3 şut çekti.

Lakers koçu Darvin Ham, takımın Russell’ın dış şutlarla sahayı esnetme ve hücumu yönetme yeteneğini kaçırdığını söyledi.

Yani, sadece onun vuruşu, adamım. Asla yeterince atıcıya sahip olamazsın, ”dedi Ham. “Ve o üst düzey bir düşünür, basketbol açısından IQ’su var, tam da delisi, tempoyu kontrol etme yeteneği, momentumu anlaması, farklı vuruş bölgelerini anlaması ve sıcak eli olan biri. Hepsi gibi. O bir All-Star, yani bununla birlikte gelen her şey var. Bizim adımıza sahada olması iyi olacak.”

Ham, kendisinin ve sağlık ekibinin Russell’ın Raptors’a karşı kaç dakika oynayabileceğini tartışacağını söyledi.

Ham, Russell’ın başlayacağını ve Dennis Schroder’in yedek kulübesinden bir buji olarak rolüne geri döneceğini söyledi.

Ham, “Dennis çıkacak,” dedi. “Yine dediğim gibi, başlamanın birçok insan için önemli olduğunu biliyorum, ancak günün sonunda, bitiş sıralaması muhtemelen biraz daha önemli ve Dennis kesinlikle karışımda olacak.”

Lakers, All-Star arasından bu yana 5-2 ve Russell sakatlandığından beri 4-2.

“Sadece tutku. Bence herkes tutkuyla oynuyor,” dedi Russell. “Sanırım takastan bu yana, bunu bir nevi hissettim ve asla pes etmedim. Bence herkes kendince katkıda bulunuyor. Herkes hedefe kilitlendi ve herkes bunun gayet iyi farkında. Yapmaya çalıştığımız şey gözden kaçması değil.”