Bir Nuggets taraftarı nasıl Kobe Bryant'ın Venice Plajı'ndaki duvar resmini çizdi?

Badem

Member
Sanatçı Chris Carlson Denver'da yaşıyor. O bir Nuggets hayranı. Los Angeles'ta Lakers efsanesine dayanan bir duvar resmi yapmak için en bariz seçim o olmayabilir.

Carlson, Haberler'a bir e-posta röportajında ”Lakers'la ilişkim karmaşık” dedi. “Denver'lı biri olarak bir Nuggets taraftarı olarak büyümüş biri olarak, Lakers'ın her sezon bizi play-off'lardan elemesini izledim. [Carmelo Anthony] yıllar.”

Ancak Carlson, Kobe Bryant'ın büyük bir hayranı olduğundan, Nike tarafından sipariş edilen ve Bryant'ı ve onun Kara Mamba kişiliğini vurgulayan bir duvar resmini Venice Beach basketbol sahalarının yanına boyama şansını değerlendirdi.

“Ben kesinlikle bir Kobe hayranıyım!” Carlson yazdı. “Becerileri eşsizdi ve çalışma ahlakı ilham vericiydi. Daha iyi bir sporcu olmaya yönelik çalışma felsefesinin çoğu, daha iyi bir sanatçı olmaya uygulanabilir. Rahatsızlığı kucaklamak ve algılanan sınırlarınızı aşmak gibi şeyler bende gerçekten yankı uyandırdı.

Carlson ve Indiana merkezli sanatçı Nate Baranowski, bu ay inanılmaz büyük duvar resmini yapmayı tamamladı. Bryant'ın yüzünde sert bir ifade var. Dev bir yılan resmin içinden fırlayıp Bryant'ın etrafına sarılmış gibi görünüyor ve başları yan yana duruyor. Üst kısımda Nike'ın Swoosh logosu ve şu slogan yer alıyor: “Bu yıl yılanın yılı değil. Bu Mamba yılı.”

KobeMural.com web sitesini işleten Mike Asner, bu hafta sitenin Instagram sayfasında duvar resminin bir videosunu yayınladı ve gönderi üç gün içinde 2 milyon görüntüleme ve 187.000 beğeni toplayarak havaya uçtu.

Bryant'ın duvar resmini içeren tipik bir gönderinin 150.000 ila 300.000 görüntüleme ve 10.000 ila 15.000 beğeni aldığını tahmin eden Asner, “Bu normal değil” dedi.

Asner, insanların duvar resminin “gerçekçiliğinden ve 3 boyutlu doğasından” etkilendiğini düşündüğünü söyledi.

Asner, “İnsanlar bu konuda çıldırdı” dedi. “İnsanların bir duvar resmi için bu kadar çılgına döndüğünü hiç görmemiştim.”

İşte Haberler'ın Carlson'la yaptığı röportajdan daha fazlası. Sorular ve cevaplar uzunluk ve netlik açısından düzenlendi.

Bu proje nasıl ortaya çıktı?

Nike, bu duvar resminin Venice Beach'te yapılması konusunda benimle iletişime geçti. Planladıkları bir Kobe duvar resmine 3 boyutlu illüzyon ve yanılsama efektlerini dahil etme fikirleri vardı ve optik illüzyon duvar resimleri benim uzmanlık alanım olduğundan bana ulaştılar. Konseptlerini çok sevdim ve proje için beni seçtiklerinde çok heyecanlandım.

Tasarıma ne ilham verdi?

Tasarım kara mamba (yılan) ile başladı. Yılanın Kobe'nin portresini, ikisinin birbirine bağlı olduğunu ve sonsuza kadar bağlı olduğunu gösterecek şekilde sarmasını istedim. Mambanın duvarı kırması, duvar resminde gerçekten yakalamak istediğim yoğunluk ve güç hissini yaratmaya yardımcı oluyor. Sanki Kobe ve mamba bizi kendimizin en iyi versiyonu olmaya zorluyor. Köşelerdeki mimari unsurlar Kobe logosudur. İzleyicilerin gözlerini duvar resminin ortasına çekmeye yardımcı olduklarını düşünüyorum.

Siz üzerinde çalışırken insanlar nasıl tepki verdi?

Biz resim yaparken korttaki insanlardan gelen tepkiler muhteşemdi! İnsanlar bunun bir Kobe duvar resmi olduğunu görür görmez heyecan artmaya başladı. Resim yaparken halktan aldığımız teşvik nedeniyle en sevdiğim resim deneyimlerimden biriydi.

Bu projenin her zamanki çalışmalarınızdan farkı nedir?

Bu benim bugüne kadarki en büyük duvar resmim, dolayısıyla bazı farklı zorlukları da beraberinde getiriyor. Ancak aynı zamanda sanat eserinin daha büyük bir görsel etkiye sahip olmasını da sağlar. Ayrıca genellikle bu kadar ünlü bir yerde resim yapmıyorum. Kobe Bryant gibi ikonik bir kişinin yer aldığı bir duvar resmini, Venice Beach basketbol sahaları gibi ikonik bir yerde boyamak benim için bir onurdu.