Bazı Lakers rol oyuncuları 3. Maçta pozisyon almakta zorlanıyor

Badem

Member
Dördüncü çeyrekte Rui Hachimura serbest atış çizgisinde dururken, Crypto.com Arena’daki taraftarlardan bir ilahi yükseldi:

“Ru-i…Ru-i…Ru-i…Ru-i!”

Hachimura, iki serbest atışından ikincisini attığında, Lakers’a esnek Denver Nuggets karşısında bir sayılık üstünlük sağlamıştı.

Lakers, rol oyuncularına yüksek seviyede oynamaları gerektiğini biliyordu ve Austin Reaves, Hachimura, Jarred Vanderbilt ve Dennis Schroder’ın bunu yaptığı zamanlar oldu. Ve D’Angelo Russell gibi rol oyuncularının Batı Konferansı finallerinin 3. maçında Lakers’a pek bir şey sağlayamadıkları zamanlar oldu.

Dolayısıyla, Reaves 10’a 7 şutta 23 sayı ve üç sayılık atışlarda beşte 3 sayı atsa ve rolüne yedi ribaund ve beş asist eklese bile, Lakers’a 119-108’lik mağlubiyetlerinde yardımcı olmak için yeterli olmadı. Cumartesi gecesi Nuggets’a.

Hachimura 13 sayısının dokuzunu dördüncü çeyrekte atıp altı ribaund toplasa da bu, Lakers’ın yedi maçlık seride 3-0 geriye düşmesini engellemeye yetmedi.

Vanderbilt ve Schroder, Jamal Murray’i savunmakla görevlendirilen iki isimdi, ancak ilk yarıda, 20’ye 13 şutta 30 ve üç sayılık atışlarda sekize dört sayı attığı ilk yarıda kimse onu durduramadı. 37 puanla tamamladı.

Lakers koçu Darvin Ham rol oyuncuları hakkında “Hepsi ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını düşündüm” dedi. “Yarıştılar. Hayal kırıklığına uğradım ama üzgün değilim, ne demek istediğimi anlıyorsunuz, evet, kaybetmek berbat. Ama o adamlar, yürekleriyle savaştılar.

“Bunu yapmaya çalıştılar. Onlara verdiğimizi uygulamaya çalıştılar. Bazıları için çekimler düştü. Bazıları için olmadı. İşler böyle yürür, adamım. Bu onların kavgası.

“Orada kimse sadece hareketlerden geçmiyordu. Herkes sahadayken yarışıyor ve işleri halletmeye çalışıyormuş gibi hissettim.”

Hachimura, dördüncü turda Lakers için yemek pişirmeye başladı. Üçlüğü onlara bir sayılık farkla dördüncüyü açtı ve 16 metrelik zıplaması, Nuggets adına Nikola Jokic’in (24 sayı) golünü atmasının ardından tekrar bir sayılık fark atmalarına yardımcı oldu.

Hachimura ayrıca Jokic’te NBA’deki zorlu maçlardan birini savunmak için görevlendirildi.

Dışarıdan bakıldığında, Jokic’i savunmak ve gol atmak zorunda olmak fiziksel bir bedel ödeyecek gibi görünüyor.

“Aslında fena değil,” dedi. “Fiziksel olmayı seviyorum. Hiçbir şey değil, biliyorsun. Benim için o kadar da çılgınca değil. Ama bir takım olarak, bence onlar sadece – onlar büyük. Çok fizikseller. Onlar hızlı. Biliyorsunuz, bunlar şu anda bizim için zor olan şeyler. Bir sonraki maçı kazanmaya çalışmalıyız.”

Lakers guardı Austin Reaves, solda, 3. maçın ikinci çeyreğinde Nuggets guardı Jamal Murray ile birkaç kelime konuşuyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Öte yandan, Nuggets’ın rol oyuncuları olağanüstüydü.

Kentavious Caldwell-Pope 17 sayısının 12’sini üçüncülükte buldu ve sahadan 10’a altı ve üç sayılık mesafeden genel olarak yedide dörde çıktı.

Yedek kulübesinin dışındaki Bruce Brown, 15 sayısının yedisini dördüncü çeyrekte aldı, sahadan 11’de altıya çıktı ve dördüncü çeyrekte büyük bir şutu yere düşürdükten sonra birkaç kez Lakers yedek kulübesine baktı.

Michael Porter Jr. (14 sayı, 10 ribaund, 6 asist) ve Jeff Green (5 sayı ve 4 ribaund) da katkı sağladı.

23 sayı, 12 asist ve 7 ribaund ile oynayan LeBron James, “Rol oyuncularının zamanında attığı şutlar olduğunu düşünüyorum. “Açıkçası bence KCP’ler ve Michael Porter Jr. ve Bruce Browns – Jeff bile bugün büyük bir isabetli atış yaptı – biz bir nevi koşuya çıkarken, onların bir nevi avantaja sahip olmalarını sağlayan o zamanında şutları yapanların yardımcı oyuncular olduğunu düşünüyorum. ”

Maçtan önce Ham, Russell’ın “en büyük silahlarımızdan biri” olduğunu ve oyun kurucusunun “oraya çıkıp agresif basketbol oynamasını” istediğini söyledi.

Russell için durum bundan çok uzaktı.

O berbattı – yine.

Russell sekiz atışından yedisini ve altı üçlük atışından beşini kaçırdı. Puan (üç) kadar top kaybı (üç) vardı.

Bu serinin ilk iki maçında Russell bir faktör değildi. Sahadan %36.8 ve üç sayılık mesafeden %12.5 şut kullanıyordu. 9.0 sayı ve 4.0 asist ortalamaları vardı.

Yani 3. Oyun, mücadelelerinin başka bir işaretiydi.

Lakers Pazartesi gecesi 4. Maçı oynuyor ve ya galibiyet ya da sezonları sona eriyor.

Russell’a zihinsel yaklaşımının ne olacağı soruldu.

“Benim için? Ah, bilmiyorum,” dedi Russell. “Gerçekten bilmiyorum. Bunu anlamaya çalışacağım.”