Anthony Davis, Lakers’ın Grizzlies’i yenmesinde yine büyük oynuyor

Badem

Member
Kazanmalarına yardım ettikleri pankartların sağındalar, basketbolun bu ligde gelmiş geçmiş en baskın uzun adamlarından bazılarının sayıları.

George Mikan’ın 99 Numara’sı, Wilt Chamberlain’in 13 Numara’sının iki sıra solunda. Bunun hemen altındaki bir sıra Kareem Abdul-Jabbar’ın 33 Numara’sı. Onun altında ve solda Shaquille O’Neal’ın 34 Numara’sı var.

Ve Salı günü, Lakers’ın bir çift şampiyonluk kazanmasına yardım ettikten sonra, Pau Gasol’un 16 Numara’sının üzerindeki perde indi. Uygun bir şekilde, Kobe Bryant’ın 24 Numara’sının hemen sağında yaşayacak.

Açılışı izlerken, Gasol başını salladı ve gözlerinden akan yaşları sildi.

Gasol orta sahadan, “LA şehrine, Lakers ulusuna, seni seviyorum, seni derinden seviyorum,” dedi. “Seni sonsuza kadar seviyorum, bana kendimi çok özel hissettirdiğin için teşekkür ederim, bu bir onurdu, gerçekten öyle.

“Çok teşekkürler.”

Memphis Grizzlies ile maçı çevreleyen şenlikler, Lakers’ın geçmişine duygusal yolculuklarla doluydu, Gasol’un Bryant’ın yanında olması imkansız olan anlardı.

Şimdi? Bu, Lakers’ın devler silsilesi arasında sıradaki oyuncuya güvendiği oyuncuya bağlı.

Anthony Davis dördüncü çeyreğin sonlarında, o ve Lakers Grizzlies’i 112-103 yenmeden bir dakika önce serbest atış çizgisine yürürken taraftarlar “MVP” sloganları attı.

Davis, “Aslında Pau’ya bir gün ben de orada olmak istediğimi söyledim,” dedi. “…Ben o kategoride, o grupta olmak istiyorum.”

Lakers, Batı Konferansı’nda tek başına dokuzuncu sırada yer alıyor ve iki maç .500’ün altında.

Davis’in ihbarı, maçın son saniyelerinde buz tuttu ve 30 sayı, 22 ribaund performansını tamamladı.

Davis hakkındaki düşünceleri sorulan koç Darvin Ham, kirişlerden ilham aldı.

“Wilt’i mi?” Ham şaka yaptı. “…Tam anlamıyla Wilt Davis. Canavar gibi oynuyor.”

İlk çeyrekte Davis, takımın tüm zamanların en iyilerinden birinin parçası gibi görünüyordu ve sahanın her santimine hükmederek onu NBA’in en iyi iki yönlü yeteneklerinden biri yaptı.

Çeyreğin bitimine 30 saniye kala kontrolden çıkmadan önce, şimdiden 13 sayı ve 9 ribaund toplayarak başka bir double-double’a kolayca ulaştı.

Lakers guardı Austin Reaves, sağ, topa hakim olurken, Memphis Grizzlies forvet Xavier Tillman (2) ve guard John Konchar (46), Salı günü Crypto.com Arena’da ikinci yarıda savunma yapıyor.

(Luis Sinco / Haberler)

Bu, takımının en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda giderek daha fazla gerçekleşen türden bir başka hakimiyet anıydı.

LeBron James’in sakatlığı devam ediyor ve boşluğu doldurmak için doğal sıradaki D’Angelo Russell hala bir dönüş için çalışıyor.

Davis, tedavi olmak için soyunma odasına giderken burnunun sol tarafı kanayan Memphis çaylağı David Roddy’nin yanlışlıkla sağ kroşesiyle oyundan atıldı.

Sahada o olmadan, Lakers mücadele etti, Ja Morant’sız Grizzlies ise bol bol mücadele etti. All-Star Jaren Jackson Jr. boyalı alanda ve çizgide yaşadı ve Memphis altı sayı öne geçti.

Ancak dördüncü çeyrekte Lakers öne geçerken, Davis yine ilgi odağı oldu. Yerde koştu ve gol attı, serbest atışları batırdı ve şutları vurdu. Seyirciyi heyecanlandıran bir oyunda, Jackson’a karşı bir ribaund yakaladı, hızlı hücuma öncülük etti ve basket için Rui Hachimura’yı buldu.

Hachimura ve Austin Reaves, Lakers yedek kulübesinde 17’şer sayı attı ve Dennis Schroder 17 ve dokuz asist ekledi ve Lakers, son sekiz maçında altıncı kez kazandı.

Yardım yakında gelebilir. Russell, Pazartesi günü sorgulanabilir bir seviyeye yükseltildi, ancak Salı günkü maçtan önce elendi. Maçtan önce Lakers antrenörleriyle tam hız antrenman yaptı ve Cuma günü Toronto’ya karşı bir dönüş yolunda olabilir.

Bu bir kutlama sebebi olabilir. Salı ise Gasol’a aitti.

Özel bir maç öncesi törenin ardından Gasol, Lakers’ın 2010 NBA şampiyonasının ardından oturduğu odadan medyaya konuştu.

Gasol, “Bu gece, sadece – beklenti, heyecan, alınan onur, benim için o kadar büyük ki, kabul etmem gerçekten zor olacak,” dedi. “Kendime bunun bir kutlama olduğunu hatırlatmalıyım, harika, çok güzel. Bunu hayatınızda deneyimleyebilmeniz ve etrafınızda sizi takip eden, size katılan ve yolculuğunuzda yanınızda olan bu kadar çok insanın olması inanılmaz.

Oradan, ikinci çeyrekte bir çift video ile onurlandırıldı. Kariyerinin önemli bir derlemesi olan ilki, gözleri yaşlı bir Gasol’un ayakta alkışlanmasıyla sona erdi. İkinci videoda Phil Jackson ve eski takım arkadaşları Sasha Vujacic, Derek Fisher ve Metta Sandiford-Artest yer aldı.

Devre arasında, Lakers, Bryant’ın 24 numaralı formasının yanında 16 numaralı formasını açıkladıktan sonra, Lakers’ın sahibi Jeanie Buss, genel menajer Rob Pelinka ve Vanessa Bryant, resmi tören için sahada Gasol’un ailesine katıldı.

Gasol maçtan önce “Bu çok özel bir şey” dedi.

Salı, öyleydi. Davis de öyleydi.